- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην ιδιοκτησία του Αμερικανού ράπερ Snoop Dog βρίσκεται πλέον η διάσημη δισκογραφική εταιρεία Death Row Records.
Ο Snoop Dogg ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρεία. Οι πρώτοι δυο δίσκοι και ιδιαίτερα ο πρώτος «Doggystyle» του 1993 ήταν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες.
«Είμαι ενθουσιασμένος και εκτιμώ την ευκαιρία που είχα να αποκτήσω την εμβληματική και πολιτιστικά σημαντική Death Row Records, η οποία έχει τεράστια ανεκμετάλλευτη μελλοντική αξία», είπε ο ράπερ. «Αισθάνομαι καλά που έχω την ιδιοκτησία της εταιρείας στην οποία ήμουν μέρος στην αρχή της καριέρας μου και ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για μένα».
Η Death Row έγινε μια επιτυχημένη επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων, όμως τα έσοδα της άρχισαν να μειώνονται προς τα τέλη της δεκαετίας του '90, μετά τον θάνατο ενός εκ των καλλιτεχνών της, του 2Pac και την φυλάκιση του αμφιλεγόμενου συνιδρυτή της Suge Knight.
Ο Dre ο οποίος είχε απογοητευτεί από την συμπεριφορά του Knight έκανε το μεγάλο βήμα και ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρία, την Aftermath Entertainment, μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρίες στη Δυτική Ακτή, η οποία στο μέλλον στέγασε πολλές προσωπικότητες της Χιπ-Χοπ σκηνής όπως ο Eminem, Busta Rhymes, 50 Cent, The Game και πολλοί άλλοι. Ο Snoop Dogg από την άλλη πήγε στην Limit του Master P.
Η εταιρεία λόγω της συμπεριφοράς και των χειρισμών του Suge Knight έκανε αίτηση πτώχευσης το 2006 και πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας στην WIDEawake Entertainment έναντι 18 εκατ. δολαρίων το 2009. Αργότερα εξαγοράστηκε από την Entertainment One και έπειτα έγινε θυγατρική της Hasbro μέχρι το 2021, όταν η One Music πωλήθηκε στην The Blackstone Group.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεκόρ προσέλευσης στο μουσικό event
Οι πληροφορίες για το σκηνικό
Η δεύτερη τεχνική πρόβα της ελληνικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη
Η καθημερινή ρουτίνα του καλλιτέχνη μετά την εκρηκτική εμφάνιση στη σκηνή του Coachella
Στις 15 και 16 Μαΐου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Η συνεργασία του σκηνοθέτη με τους GENER8ION και τον Σουηδό ράπερ Yung Lean
Τι δείχνουν τα προγνωστικά για Αυστραλία, Γαλλία, Δανία, Φιλανδία και Ελλάδα για τον επετειακό 70ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision
Αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνισή του στη σκηνή της Eurovision
Τι θα παρακολουθήσουμε στο Μέγαρο, το Παλλάς και το ΚΠΙΣΝ
Τα νέα προγνωστικά που είδαν το φως της δημοσιότητας
Τα φαβορί πριν τις πρώτες πρόβες στη Βιέννη
Η προσωρινή «απόσταση» εξηγείται κυρίως από τα επαγγελματικά τους projects
Η φετινή περιοδεία του ξεκινά στις 27 Ιουνίου από το Δουβλίνο και περιλαμβάνει συνολικά έξι στάσεις
Aναφορές για ευρύτερη συνωμοσία - Προσπάθεια να αποκαλυφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από ρομάντζο»
Ο Πιτ Σίγκερ δεν έγραφε τραγούδια για να τα κρατά κανείς για τον εαυτό του
Η remastered έκδοση του κλασικού άλμπουμ κυκλοφορεί στις 26 Ιουνίου με πλούσιο αρχειακό περιεχόμενο
«Next year in Athens!» ευχήθηκε η Πρέσβης κα Γκέρντα Φόλγκ στον Έλληνα εκπρόσωπο - Δείτε βίντεο
Διαθέσιμο στις 31 Ιουλίου
Οι Γερμανοί metallers μιλάνε στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επιστροφή τους στο Release Athens 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.