Μουσικη

«Cosmos ‘n’ Duniyas»: το νέο άλμπουμ του James Δημήτρη Basdanis

Ακούστε και δείτε το video του «Cosmos ‘n’ Duniyas» του James Basdanis.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
James Basdanis - Cosmos 'n' Duniyas | Official Music Video (2022)

Ο κιθαρίστας, συνθέτης και συγγραφέας James Basdanis (Δημήτρης Μπασδάνης) από τον Βόλο κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ μουσικής με τίτλο «Cosmos ‘n’ Duniyas».

Ένας νέος δίσκος ορχηστρικής μουσικής από τον James Basdanis πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2022, τόσο σε ψηφιακή όσο και φυσική μορφή. Στο «Cosmos ‘n’ Duniyas» ο δημιουργός συνδέει τη δυτική με την ανατολίτικη μουσική και φανερώνει πώς αυτές επηρέασαν τις συνθέσεις του. 

Ο James Basdanis (Δημήτρης Μπασδάνης) είναι Έλληνας κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στον Βόλο το 1988. Ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα στην ηλικία των 15 ετών.

Το 2009 δημιουργεί μαζί με συνεργάτες το συγκρότημα Στιχόβολη, με τους οποίους δημιουργούν δικά τους τραγούδια και τα οποία κυκλοφορούν το 2015 στο μοναδικό τους άλμπουμ με τίτλο «Στιχόβολη» από τη δισκογραφική εταιρία Music Mirror (Καθρέφτης ήχων αληθινών). Στο άλμπουμ συνεισφέρει ως κιθαρίστας, συνθέτης αλλά και στιχουργός. Παράλληλα με τους Στιχόβολη, δημιουργεί και με το συγκρότημα Programmed to Rock, με το οποίο παίζουν πολύ ιδιαίτερες διασκευές σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα. 

Tον Οκτώβριο του 2019 κυκλοφορεί το πρώτο του Ορχηστρικό Άλμπουμ με τίτλο «Kaemos» από το δικό του ανεξάρτητο Label την JBMusic. Έναν χρόνο μετά, κυκλοφορεί το EP με τίτλο «Diddycoy». Το 2021 κυκλοφορεί  το EP με τίτλο «Echographia», που είναι μία σόλο ζωντανή ηχογράφηση, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους συμπράττει με τον Ιταλό μουσικοσυνθέτη Fabio Turchetti και συνθέτουν το άλμπουμ «The Pallini Session».

Ο James Basdanis δημιούργησε soundtracks για το θέατρο («Γλυκομυομαχίες» - Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, 2021, παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, «Σταχτοπούτα» - Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής / Μουσικοθεατρική παράσταση, 2021, παραγωγή: Θεατρική Συμπαιγνία, «O Εραστής», 2019, παραγωγή: Θέατρο Έκφραση, ενώ συνέθεσε το σήμα αρχής του Ράδιο Εν Πλω 89,2 το 2016. Επίσης είναι συγγραφέας τριών βιβλίων με τεχνικές και μεθόδους για την κιθάρα («Modes (Τρόποι) – Ένας οδηγός για κιθαρίστες», 2015, ebooks4greeks.gr, «Anatolian Modes: Eastern and Greek Scales Analyzed on Modal Theory», 2018, Createspace, «Μάθετε και τελειοποιήστε τις Πεντατονικές Κλίμακες», 2020, JBMusic.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ