Μουσικη

Amalia (& The Architects): Νέο πρόσωπο στην πόλη

Με δυναμικό look και τρυφερή καρδιά, παίζει indie-pop-neo folk τραγούδια που τα γράφει μόνη της, ανατρέχοντας στο πλούσιο μουσικό μπακγκράουντ της

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
ΤΕΥΧΟΣ 809
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τραγουδίστρια Amalia με την ηλεκτρική της κιθάρα
© Sophia Throuvala

Amalia: Η νέα παρουσία στη μουσική σκηνή της Αθήνας και η μπάντα της, Architects.

Η Amalia, στα 23 της, είναι μια ολόφρεσκη νέα παρουσία στη μουσική σκηνή της Αθήνας. Με δυναμικό look και τρυφερή καρδιά, παίζει indie-pop-neo folk τραγούδια που τα γράφει μόνη της, ανατρέχοντας στο πλούσιο μουσικό μπακγκράουντ της (μπαμπάς ραδιοφωνικός παραγωγός = μεγάλη δισκοθήκη), αλλά και στις μουσικές της σπουδές.

Στέρεα και σίγουρη όπως δείχνει μέχρι στιγμής, με τα δύο τραγούδια που μας έχει δώσει (το «Save Our Heads» και «Love Is In My Room») ανακατεύει επιρροές από National μέχρι Leonard Cohen. Τραγούδια ζεστά, έξυπνα, μοντέρνα και με αύρα παλιού βινυλίου.

Amalia & The Architects - Save our Heads (Official Video)

Η Amalia έχει τους Architects για μπάντα που τη συνοδεύει στις βόλτες και εμφανίσεις της στο αθηναϊκό downtown («έτυχε να είναι αρχιτέκτονες», λέει). Θα ήθελε να έχει ζήσει σαν ακροατής στα 80s, σαν μουσικός της αρέσει που ζει στο σήμερα και σαν Αθηναία ζει στου Ζωγράφου. Όσο για το καλλιτεχνικό της image, αυτή είναι η καθημερινή της «πανοπλία», αλλά στο σούπερ μάρκετ πάει με φόρμα και παντόφλα. Περιμένοντας τον Φεβρουάριο του ‘22 το άλμπουμ ντεμπούτο της, μπορείτε στο μεταξύ να την ακούτε στον ATHENS VOICE 102,5.

Amalia & The Architects - Love is in My Room (Official Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ