Μουσικη

Νίκος Πορτοκάλογλου: Το νέο του τραγούδι «Ένα Φως Αναμμένο»

«Νέο τραγούδι με άρωμα φθινοπώρου, κάτι σαν μελαγχολικό τσιφτετέλι, από αυτά τα δικά μου λαϊκά με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Πορτοκάλογλου

«Ένα Φως Αναμμένο»: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου επιστρέφει με νέο τραγούδι κι ένα χειροποίητο βίντεο κλιπ γυρισμένο με το κινητό του στο Πήλιο.

Ο τραγουδοποιός που έδωσε μια ευρύτερη αντίληψη στο ελληνικό rock και τόλμησε να εντάξει σε αυτό το λαϊκό στοιχείο before it was cool, επέστρεψε με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι κι ένα DIY βίντεο που το συνοδεύει.  

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα του σύνθεση «Ένα Φως Αναμμένο» και σημειώνει χαρακτηριστικά για αυτή:

«Νέο τραγούδι με άρωμα φθινοπώρου, κάτι σαν μελαγχολικό τσιφτετέλι, από αυτά τα δικά μου λαϊκά με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι. Στίχοι που μιλάνε για το τέλος του καλοκαιριού και την αναμονή για το επόμενο θαύμα. Και τέλος, ένα χειροποίητο βίντεο κλιπ γυρισμένο με το κινητό μου στο Πήλιο με εικαστικά παιχνίδια από την εκπληκτική ομάδα της Foss Productions. Άφησα το φως αναμμένο και σας περιμένω».

Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου να έχει επιμεληθεί, στο στούντιο «Πορτοκάλι» την ενορχήστρωση, την παραγωγή και την ηχοληψία του τραγουδιού «Ένα Φως Αναμμένο», στο οποίο έχει παίξει κιθάρες, μπουζούκι, μπάσο και πλήκτρα, ο Θανάσης Τσακιράκης έκατσε πίσω από το drum kit αναλαμβάνοντας τα τύμπανα, ο Βασίλης Ν. Κορρές ανέλαβε τη μίξη και ο Γιώργος Δελληγιάννης το mastering.

Ο Νίκος Πορτοκάλογου με ακουστική κιθάρα

Με τη ζεστή φωνή, την προσωπική γραφή στους στίχους του-που μας κάνουν να ταυτιζόμαστε με τις ιστορίες που αφηγείται-και το πελώριο ρεφρέν που έρχεται με ένα επιφώνημα που θα τραγουδήσει πολύς κόσμος στις επόμενες συναυλίες του, ο Νίκος Πορτοκάλογλου μας δίνει ξανά με θέρμη και γλυκύτητα ένα ηχητικό δώρο για τις κρύες μέρες αυτού του αβέβαιου χειμώνα.

Νίκος Πορτοκάλογλου - Ένα φως αναμμένο - Official Music Video

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ