- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Damon Albarn: Νέο τραγούδι με έμπνευση τη θάλασσα στην Ισλανδία
Ακούστε το «Royal Morning Blue» από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του που κυκλοφορεί στις 12 Νοεμβρίου
O Damon Albarn κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Royal Morning Blue» από το προσωπικό άλμπουμ του «The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows»
Το νέο προσωπικό άλμπουμ του Damon Albarn, «The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows» κυκλοφορεί στις 12 Νοεμβρίου 2021 από την Transgressive Records και ένα ακόμα τραγούδι από αυτό, το «Royal Morning Blue», δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, διαδεχόμενο τα κομμάτια «Particles» και «Polaris». Η σύνθεση που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στην Ισλανδία, αντλεί την έμπνευσή της από τη θέα που είχε ο Damon Albarn στη θάλασσα. Ή το «θαύμα» της βροχής που μετατρέπεται σε χιόνι μπροστά στα μάτια μας.
«Αυτός είναι ο λόγος που το τραγούδι ανοίγει με το “Η βροχή μετατρέπεται σε χιόνι”, γιατί είναι εκείνη η στιγμή, αυτή η αίσθηση. Μέσα σε όλο το σκοτάδι που βιώσαμε, ήταν τόσο όμορφο, θετικό πράγμα» σχολιάζει ο Damon Albarn για το νέο τραγούδι που αποκαλύφθηκε.
Πώς δημιουργήθηκε το νέο άλμπουμ του Damon Albarn με έμπνευση τα τοπία της Ισλανδίας
To «The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows», που έχει δανειστεί τον τίτλο του από το ποίημα «Love And Memory» του John Clare, αρχικά προοριζόταν ως ένα ορχηστρικό κομμάτι εμπνευσμένο από τα τοπία της Ισλανδίας. Σε συνθήκες lockdown, το 2020, βρήκε τον Damon Albarn να επιστρέφει στη μουσική και να αναπτύσσει την ιδέα του σε 11 τραγούδια που διερευνούν περαιτέρω ζητήματα για την ευθραυστότητα, την απώλεια, την ύπαρξη και την αναγέννηση. Μια πανοραμική συλλογή συνθέσεων με αφηγητή τον ευφυή μουσικό, ο οποίος σε μία καριέρα αέναων μουσικών μετατοπίσεων και εξερεύνησης, ταιριάζει εκτεταμένα ορχηστρικά στοιχεία με συναρπαστικές φωνητικές ερμηνείες, ταιριάζει την ομορφιά και το χάος του φυσικού μας κόσμου.
Με τίτλο «Sublime Boulevards – Performance Films», μία νέα, κινηματογραφικής αισθητικής, σειρά βίντεο συνοδεύει την κυκλοφορία του τραγουδιού.
Έπειτα από δύο εμφανίσεις σε καταξιωμένα φεστιβάλ στο Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο, το φετινό καλοκαίρι, ο Damon Albarn ανέβηκε στη σκηνή για μια πολύ ξεχωριστή παράσταση στο The Globe, αυτή την εβδομάδα, που μεταδόθηκε ζωντανά. Ιδρυτικό μέλος των Blur, Gorillaz, The Good, The Bad & The Queen, ο Damon Albarn είναι ένας τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός και συνθέτης, το εκλεκτικό μουσικό ύφος και οι παρατηρητικοί στίχοι του οποίου, τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο επιδραστικούς και σταθερά ενδιαφέροντες μουσικούς των καιρών μας. Κάτι που μαρτυρούν εμπορικά τα έξι Brit Awards, δύο Ivor Novello κι ένα Grammy που έχει αποσπάσει.
Ξεκινώντας την περιοδεία του από το Λονδίνο στις 20 Φεβρουαρίου, στο Barbican, και ολοκληρώνοντάς την στις 11 Μαρτίου στο Ρέικιαβικ και το Harpa, ο Damon Albarn φαίνεται να προσανατολίζεται σε λίγες αλλά υψηλών προδιαγραφών ζωντανές εμφανίσεις.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η περιορισμένη CD έκδοση του άλμπουμ «The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows» θα περιλαμβάνει και τη νέα σύνθεση διάρκειας 20 λεπτών με τίτλο «Huldufólk» που ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή του Einar Örn Benediktsson (The Sugarcubes). Ένα «κρυφό» κομμάτι μιας νέας και πρωτότυπης ηχογράφησης που ενέπνευσε μερικά από τα θέματα του δίσκου. Θα υπάρχει επίσης μια super deluxe έκδοση του άλμπουμ, που θα έχει τη μορφή ενός περιτυλιγμένου βιβλίου με φωτογραφίες, χειρόγραφους στίχους και έργα τέχνης από τον Damon Albarn, μαζί με μια έκδοση του άλμπουμ σε λευκό βινύλιο, ένα ψηφιακό αρχείο υψηλής ποιότητας κι ένα μπόνους επτάιντσο με αποκλειστικό τραγούδι από τις ηχογραφήσεις. Με λίγες λέξεις, ένα άλμπουμ που θα μας κρατήσει σίγουρα συντροφιά το φετινό φθινόπωρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.