Μουσικη

Mister Kentro και Habib φέρνουν ένα τραγούδι-φωτιά

Ένας μουσικός παραγωγός από την Αθήνα, ένας MC από το Βερολίνο, και η ιστορία πίσω από την ιστορία του «Who Brings the Fyah»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mister Kentro - Habib
© Athens Voice

Ο μουσικός παραγωγός Mister Kentro και ο ράπερ Habib παρουσιάζουν στην ATHENS VOICE το νέο τους τραγούδι «Who Brings the Fyah»

Για τον Mister Kentro, τον Χρυσοβαλάντη Σακούλη, η σύνθεση και η μουσική παραγωγή είναι ταξίδι, και υποθέτω πως έχοντας παίξει σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία, το αισθητήριό του όσο περνά ο καιρός, διευρύνεται. Τον έχω ακούσει με τα αφτιά μου σε μπαρ της Αθήνας, να μεταμορφώνει νύχτες που φαίνονταν βαρετές. Τον παρακολουθώ που ανακατεύεται χρόνια είτε με το δίδυμο των SUPERSAN είτε με τους Balkan Riddims. Τον έχω δει να κυκλοφορεί σχεδόν αόρατος στα Πετράλωνα με τα ακουστικά του, προσπαθώντας να μαντέψω τι μπορεί να ακούει εκείνη την ώρα.

Έχοντας σπουδάσει στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδικότητα το ακορντεόν και παίρνοντας το δίπλωμά του στην ενότητα Electronic Music Production του SAE Athens, βρέθηκε να κυκλοφορεί βινύλια, να επιμελείται remixes, να συνεργάζεται με μουσικούς παραγωγούς όπως ο Cut Chemist.

Πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε στο Spotify τη νέα του συνεργασία «Who Brings the Fyah» με τον ράπερ Habib, που ζει στο Βερολίνο. Ποιο είναι η ιστορία πίσω από την ιστορία; Ο μουσικός παραγωγός Mister Kentro και ο MC Habib, τη μοιράζονται στην ATHENS VOICE.

Mister Kentro: Η έμπνευση στις ατελείωτες ώρες του lockdown

«Τον τελευταίο χρόνο άρχισα να ακούω και να πειραματίζομαι με φρέσκους urban ήχους από το ευρύτερο φάσμα της hip hop κουλτούρας. Επηρεασμένος από την Afrobeat μουσική σκηνή αλλά και τον ολόφρεσκο UK Hip Hop ήχο, προέκυψε η παραγωγή αυτού του τραγουδιού. Στις ατελείωτες ώρες του lockdown έστελνα τις νέες instrumental παραγωγές που δούλευα, σε φίλους για να μου δώσουν feedback για τον ήχο μου. Και κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβω, το κομμάτι μου, από το φίλο και μουσικό παραγωγό, Chronis που ζει μόνιμα στο Βερολίνο, βρέθηκε στα χέρια του Habib. Μου άρεσε η αντίληψη του Habib για το κομμάτι κι απλά αποφασίσαμε να το δουλέψουμε παρέα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν είχα τα τελικά vocals στα χέρια μου κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσε άλλος artist να ενώσει και να ενσαρκώσει καλύτερα τον ήχο και την αισθητική που είχα στο μυαλό μου για τη συγκεκριμένη δουλειά. Η συνεργασία μας με τον Habib ήλθε για να μείνει καθώς βρισκόμαστε ήδη στο στούντιο και ηχογραφούμε νέα μου κομμάτια. Το “Who Brings the Fyah” πλαισιώθηκε ηχοληπτικά, όπως και πολλές ακόμη δουλειές μου, από τον φίλο και συνεργάτη PS.KBeats. Η τελική επεξεργασία του βίντεο που θα κυκλοφορήσει προσεχώς έγινε μέσα από τα μάτια του Theocharis Vangelaras. Το εγχείρημα αυτό ακούει στο όνομα Half Lit» εξηγεί ο Mister Kentro. 

Mister Kentro - Habib

Habib: Ποτέ μην παραιτηθείτε

«Το κομμάτι “Who Brings the Fyah” είναι ένα ραπ τραγούδι με πολλή ενέργεια και είναι λίγο-πολύ ένα μήνυμα στον κόσμο: η πανδημία Covid 19 θα τελειώσει μια μέρα και όλοι χρειαζόμαστε τη φαντασία μας να θυμόμαστε τον χρόνο πριν από την πανδημία. Έτσι δημιούργησα έναν χώρο όπου θα μπορούσα να είμαι ήρωας, χορευτής, αφηγητής ή σταρ του σινεμά. Έτσι θα μπορούσα να γράψω για οτιδήποτε… Όταν ο Mister Kentro μου έστειλε το beat, ήμουν τύπου “ναι, αυτό είναι αυτό που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή, έναν πιασάρικο ρυθμό με ενέργεια”. Το flow ήρθε από μόνο του, είναι ένα τραγούδι για πάρτι αλλά με ένα σοβαρό μήνυμα πίσω από αυτό: Ποτέ μην παραιτηθείτε! Γνώρισα τον Mister Kentro, μέσω ενός καλού φίλου μας, του Κωνσταντίνου. Όλοι κάνουμε μουσική μαζί και το όνομα της κολεκτίβας μας είναι “Half Lit”, οπότε υπάρχει πιο καυτή μουσική που έρχεται στα σίγουρα, μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε μας στο Instagram. Απολαύστε το τραγούδι και παρουσιάστε το στους φίλους σας, αν θέλετε. Ειρήνη, αγάπη» σημειώνει ο Habib.

Who Brings the Fyah? Ο Mister Kentro και ο Habib, χωρίς να καμώνονται πως μοιράζουν kilos αριστερά και δεξιά, χωρίς να κάνουν κήρυγμα για την αριστερά ή τη δεξιά, είναι ξεκάθαροι: «Εδώ έρχεται η φωτιά, κινηθείτε με το πλήθος και τον δρόμο, ακούστε τον ήχο και τον ρυθμό, φέρνουμε φωτιά, ανεβάζουμε την ένταση, αφήστε το να γίνει τοξικό, δεν επιτρέπονται ναρκωτικά εδώ, λάβετε το μήνυμα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ