Μουσικη

Anita Lane: Πέθανε στα 62 της η συνεργάτιδα του Nick Cave

Η σχέση της με τον διάσημο τραγουδιστή και η καλλιτεχνική της διαδρομή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Anita Lane (1959 - 2021)
Anita Lane (1959 - 2021) © wikipedia

Πέθανε η Anita Lane, η Αυστραλέζα τραγουδίστρια και συνθέτης, που συνεργάστηκε με τον Nick Cave και τους «The Bad Seeds».

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι η Anita Lane πέθανε σε ηλικία 62 ετών. Η Αυστραλέζα τραγουδίστρια και συνθέτης έγινε παγκοσμίως γνωστή για τις συνεργασίες της με τον Nick Cave και την μπάντα του («The Bad Seeds»), στην οποία έγινε και μέλος πριν τελικά αποχωρήσει, καθώς και με το συγκρότημα «The Birthday Party».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο ατζέντης της Anita Lane επιβεβαίωσε τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4) ότι η μουσικός έφυγε από τη ζωή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου.

Οι δρόμοι των Anita Lane και Nick Cave διασταυρώθηκαν το 1977 στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Μελβούρνη. Άρχισαν να βγαίνουν μαζί. Το 1980 μετακομίζει στο Λονδίνο με τους «The Birthday Party» και συνθέτει μαζί τους τραγούδια, όπως το «A Dead Song» και «Kiss Me Black».

Παρά τον χωρισμό της με τον Cave το 1983, η Lane γράφει στίχους για τους «The Bad Seeds» στα τραγούδια «From Her To Eternity» και «Stranger Than Kindness». Τραγούδησε επίσης στο 9ο άλμπουμ της μπάντας («Murder Ballads»), όπως επίσης και σε δίσκους των άλλων μελών του συγκροτήματος, Barry Adamson («These Boots Are Made For Walking») και Mick Harvey.

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας κυκλοφόρησε δύo solo άλμπουμ: Το «Dirty Pearl» (1993) και το «Sex O' Clock» (2001).

Barry Adamson / Anita Lane - These Boots Are Made For Walking

Anita Lane - Jesus Almost Got Me

Anita Lane feat. Nick Cave - I love you

Συλλυπητήρια μηνύματα στα social media για τον θάνατο της Anita Lane

«Από εδώ ως την αιωνιότητα. Σε αγαπάμε Anita» αναφέρει το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της μπάντας «Nick Cave & The Bad Seeds» (@nickcave).

 

 

«Καλό ταξίδι μοναχική Anita. Ήσουν η πιο μαγική μου φίλη» έγραψε ο Kid Congo Powers, μέλος στην μπάντα «Nick Cave and the Bad Seeds». Και πρόσθεσε: «Θα λείψεις τόσο πολύ. Αγάπη σε όλους όσους την αγάπησαν».

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ