- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φέτος η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ξεκίνησε νωρίς, με το ερώτημα «τι είναι για σένα η μουσική;» Για 4.500 υποστηρικτές, μουσικούς, συντονιστές, συν-διοργανωτές, εθελοντές από όλες τις γωνιές της χώρας, η απάντηση είναι η εξής: Είναι η δύναμη που εδώ και 15 χρόνια μάς ενώνει. Και το γιορτάζει όλη η χώρα. 36 πόλεις για την ακρίβεια σε όλη την Ελλάδα. Από το Διδυμότειχο μέχρι τα Χανιά και από το Αγρίνιο μέχρι τη Δονούσα. Για πρώτη φορά στην Κω, στην Ιτέα, στους Δελφούς (στον αρχαιολογικό χώρο) και στην Κεφαλονιά. Μόνο για την Αττική, από τις αθηναϊκές ταράτσες ως το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και από το Θέατρο Βράχων μέχρι το Θωρηκτό Αβέρωφ, θα παρουσιαστούν 65 διαφορετικές σκηνές σε Πεζόδρομους, Πλατείες, Μουσεία, Πάρκα, Bars, ακόμη και σε Παράλια!
Εθνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων σε αριθμούς
4 ημέρες / 36 πόλεις / 137 σημεία εκδηλώσεων / 186 εκδηλώσεις/ 303 σχήματα/ 70 Djs/
47 μουσικά σύνολα/ 21 φιλαρμονικές ορχήστρες και χορωδίες/ 18 χορευτικές ομάδες/ 3 συμφωνικές ορχήστρες / 31 παράλληλες δράσεις με εργαστήρια-σεμινάρια
Και επειδή 15 χρόνια είναι αυτά… οργανώθηκε για πρώτη φορά μια σύμπραξη για τη δημιουργία μιας μεγάλης τριήμερης μουσικής σκηνής.
Δημιουργώντας ένα μικρόκοσμο δίπλα στη θάλασσα. Με 16 σχήματα την ημέρα, πολλές παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις.
Για 3 ημέρες, στην Παραλία Μοσχάτου (έναντι ΣΕΦ) και ειδικά για το Σάββατο 21η Ιουνίου, χωρίς ωράριο, με πάρτι ως το πρωί.
Seasounds Stage line-up της Γιορτής:
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ / 19th of June
Ώρα έναρξης 17:30
Pre-event/ LARA EIDI / THE BOW / BIOTECH / SOLARMONKEYS / DUSK / VINYL SUICIDE / POP EYE / IDRA KAYNE /
THE MIGHTY N / UNIVERSALTRILOGY και εκπλήξεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ / 20th of June
Ώρα έναρξης 17:30
Pre-event / FUNKANIZER / the VRASTAZ / SMA RAG DA/
DJ ANGELO + DA MIKE / WORD OF MOUTH & DJ MODE / YINKA &THE FUZICS / RSN & ESTERINA / PALOV / KOZA MOSTRA / BLEND MISHKIN & BNC aka BOSSY RIDE και εκπλήξεις
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ / 21st of June
Ώρα έναρξης 17:30
Pre-event/ Εκδήλωση για την ΑΛΚΥΟΝΗ / ΞΕΝΙΑ & ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ/ ECHO TRAIN / MARSHEAUX /
MIKRO / D3STAB1L1ZED/ LILIS BROS /
CLEOPATRA FYNTANIDOU / HIOR CHRONIC /
MIKAEL DELTA / FOTONOVELA / JOJO και εκπλήξεις
Παράλληλα Vinyl on the Beach, Εκθέσεις, Δισκοπωλείο, Εκδηλώσεις για την υποστήριξη του Συλλόγου Αλκυόνη με τους PhotoPass και πολλούς φίλους, Βιβλία, Χειροτέχνες, Γευσιγνωσία, χώρους για ελεύθερη κατασκήνωση, Αναψυκτήρια ελεύθερο κάμπινγκ και… την ακτή του Σαρωνικού.
Για όποιον δεν θέλει να χάσει ούτε στιγμή, εντός του χώρου θα υπάρχει και camping. Μόνο φέρε την σκηνή σου! Επίσης για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούνε ούτε το αυτοκινητό τους, θα υπάρχει και parking χωρίς χρέωση.
Πρόσβαση από ΣΕΦ και Beach Volley – Παράδρομος Ποσειδώνος.
Πρόσβαση με αυτοκίνητο:
από Εθνική Οδό, Μοσχάτο, Πειραιά & Συγγρού μέσω ΣΕΦ
από Καλλιθέα, Φάληρο & Νέα Σμύρνη μέσω Taekwondo.
To VINYL ON THE BEACH, με ελεύθερη είσοδο θα στεγαστεί και τις τρεις μέρες από νωρίς το απόγευμα κάτω από την τέντα. Ένα μεγάλο κύμα φέρνει χιλιάδες βινύλια στην μεγάλη παραλία του Μοσχάτου στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
Για πρώτη φορά ένα Παζάρι Δίσκων δίπλα στο κύμα κλείνει το μάτι στους εραστές του αυθεντικού ήχου, που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ένα ραντεβού στην πλαζ με τους αθεράπευτους συλλέκτες βινυλίου, αλλά και τη νέα γενιά που ανακαλύπτει τον ήχο τους. Ιδιώτες και γνωστά δισκοπωλεία αλλά και χειροτέχνες που "ακουμπούν" με την τέχνη τους στον ήχο του βινυλίου, γίνονται ένα με την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που γιορτάζει φέτος τα πρώτα 15 χρόνια της.
Τα live θα αρχίζουν περίπου στις 6 το απόγευμα και θα διαρκούν ως τς 2 μετά τα μεσάνυχτα (19/6 και 20/6) και το Σάββατο με πολλές εκπλήξεις αγαπημένων καλλιτεχνών έως 6 το πρωί της Κυριακής.
Για να μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεις τι θα ακούσεις και πού, για πρώτη φορά φέτος, μπορείς να κατεβάσεις το application EMD Athens 2014, free, μέσω Apple app store και Google play για iPhone/iPad και Android.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Η νέα τραγουδοποιός μιλά για το πρώτο της single, την άδεια Θεσσαλονίκη, το κρασί και τη νοσταλγία που, όταν βρίσκει ρυθμό, παύει να κοιτάζει πίσω.
2 ημέρες, 2 stages κάθε μέρα, 13 ώρες μουσικής ημερησίως, 18+ διεθνείς artists
Η βιρτουόζος βιολίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για την εμφάνισή της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
«Επιβλήθηκε ως κορυφαία ερμηνεύτρια, χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, το οποίο ποτέ δεν σπατάλησε»
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Η ζωή, οι συνεργασίες και η διαδρομή μιας γυναίκας που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.