Μουσικη

AC/DC: Πώς γυρίστηκε το βίντεοκλιπ του «Realize»

Ο Angus Young αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες από τα γυρίσματα για πρώτη φορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mural με το συγκρότημα των AC/DC στη Βαρσοβία
Mural με το συγκρότημα των AC/DC στη Βαρσοβία © EPA/Albert Zawada

To βίντεοκλιπ του «Realize» προκάλεσε αίσθηση, με τους AC/DC να επιστρέφουν δυναμικά στα μουσικά δρώμενα - Ο Angus Young εξηγεί πώς γυρίστηκε.

Οι ασυνήθιστες τεχνικές για το βίντεοκλιπ του «Realize», του τραγουδιού με το οποίο ανοίγει το νέο άλμπουμ των AC/DC «Power Up», έρχονται για πρώτη φορά στο φως.

Στο video clip, κάθε πλάνο δίνει την αίσθηση ότι τα πάντα γυρίζουν μπροστά στα μάτια του θεατή σε έναν διαρκή αποπροσανατολισμό.

Ο κιθαρίστας Angus Young και ο διευθυντής δημιουργικού Josh Cheuse αποκαλύπτουν πώς ετοιμάστηκε το πρωτότυπο βίντεοκλιπ των AC/DC σε ένα -σύντομης διάρκειας- ντοκιμαντέρ. Στο ντοκιμαντέρ, ο Cheuse εξηγεί ότι αυτό που ενέπνευσε τον Young ήταν η φωτογραφική μηχανή 360 μοιρών που χρησιμοποίησε ο φωτογράφος Gavin Elder κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης του «Shot in the Dark» της μπάντας. «Απλά, είδα πώς έδειχνε, και είδα το ευρύ καρέ, και σκέφτηκα ότι ήταν πολύ καλό. Έδειχνε διαφορετικό» εξηγεί ο Young.

Όπως σημειώνει το Rolling Stone, για τα γυρίσματα του βίντεοκλιπ στην Αυστραλία οι AC/DC προσέλαβαν ως συνεργαζόμενο σκηνοθέτη του Cheuse τον Clemens Habicht. Ο Habicht τοποθέτησε σε ένα διόραμα χαρτονένια ομοιώματα των μελών της μπάντας για να δείξει πώς θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

«Σκέφτηκα ότι, πραγματικά, ήταν cool» λέει ο Cheuse. Και προσθέτει: «Κάπως σαν "ω, αυτός ο τύπος είναι τόσο παλαβός όσο κι εμείς"». «Είναι σχεδόν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει για να φαίνομαι ντυμένος σαν μοντέλο» αναφέρει αστειευόμενος ο Angus Young.

AC/DC - Realize (Official Video)

«Realize» - Εικόνες από τα γυρίσματα του βίντεοκλιπ των AC/DC

Τα «παρασκήνια» από τα γυρίσματα του βίντεοκλιπ του τραγουδιού «Realize» περιλαμβάνουν λίγες σκηνές με τον Angus Young να παίζει με ακουστική κιθάρα τις συγχορδίες του τραγουδιού.

Στο ντοκιμαντέρ φαίνεται επίσης ότι τράβηξαν ένα - ένα τα μέλη της μπάντας κάθε φορά, για να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των μουσικών μέσα στον χώρο, πιστοί στις απαιτήσεις «κοινωνικής αποστασιοποίησης» εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

Στο video clip, η κάμερα εστιάζει στο πρόσωπο του τραγουδιστή Brian Johnson και στην κιθάρα του Angus Young, καθώς ροκάρουν μπροστά από έναν «τοίχο» ενισχυτών Marshall. Και μετά, αρχίζουν οι συνεχείς κύκλοι, με την κάμερα να κάνει «ζουμ» κατά διαστήματα στα μέλη της μπάντας.

AC/DC - Realize (Official Video Behind the Scenes)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ