Trending Now

Ραπ για κάθε ψεκασμένο: O Apicos ξαναχτυπά

Ο Θέμος Ρίζος μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο viral video

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Apicos - Ραπ για κάθε ψεκασμένο

Ο Θέμος «Apicos» Ρίζος παρουσιάζει το νέο τραγούδι «Ραπ για κάθε ψεκασμένο» και σχολιάζει τις ρίμες εναντίον των αρνητών της πανδημίας και των συνωμοσιολόγων.

Είναι γύρω μας και δεν αντέχονται. Ένα ραπ για τους αμετανόητους, όπως περιγράφει ο ίδιος, είναι το νέο κλιπ που μοιράστηκε ο Θέμος «Apicos» Ρίζος, γεμάτο ρίμες για τους συνωμοσιολόγους εκείνους που ζούνε αναμεσά μας αμφισβητώντας την επιστήμη και διαδίδοντας επικίνδυνες και ανυπόστατες θεωρίες εν μέσω πανδημίας. 

Apicos - Ραπ για κάθε ψεκασμένο

Ο δημιουργός που έχει πρωταγωνιστήσει στα viral videos κατά τη διάρκεια της μάχης με τη νόσο Covid-19, βρίσκοντας πάντα ταιριαστές μελωδίες για τις χιουμοριστικές αφηγήσεις του κυκλοφόρησε το «Ραπ για κάθε ψεκασμένο». Κι ο Αφάνας στα ντεκ κάνει πόλεμο στους ψεκ!

Ο Θέμος Ρίζος, frontman των Picos Apicos & the Piña Coladas που σχηματίστηκαν τον Μάιο του 2006 και μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας πραγματοποιούσαν τακτικά εμφανίσεις σε live σκηνές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία με πρωτότυπες διασκευές, σχολιάζει στην ATHENS VOICE για την ιδέα του νέου τραγουδιού:

«Νόμιζα ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με τους συνωμοσιολόγους μετά το “Βγάλε το σκασμό” που είχα κυκλοφορήσει πέρυσι, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Αλλά τον τελευταίο καιρό οι “ψεκασμένοι” έχουν ξεφύγει τελείως. Ειδικά μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, η παράνοια έχει περάσει σε άλλο επίπεδο: στις θεωρίες τους μπλέκονται ο Τραμπ, οι υποτιθέμενοι ερπετόμορφοι, ακόμη και εξωγήινοι που υποτίθεται ότι θα μας σώσουν από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Το θέμα πάει πολύ πέρα από τον κορωνοϊό -αν και είναι σαφές ότι διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ψαρέψουν αφελείς followers- ποντάροντας να τους μετατρέψουν σε ψηφοφόρους μελλοντικά.

Έτσι, έφτιαξα ένα τραγούδι, προσπαθώντας να διακωμωδήσω όλα αυτά τα παλαβά που διαβάζω ότι πιστεύουν. Δεν πρόκειται, φυσικά, να αλλάξει κανείς τους γνώμη- αλλά οι υπόλοιποι μπορούμε να γελάσουμε λίγο».

Apicos - Ραπ για κάθε ψεκασμένο

Σε mastering του αδερφού του, Μιχάλη Ρίζου, το «Ραπ για κάθε ψεκασμένο» είναι άλλη μια DIY πράξη του Θέμου «Apicos» Ρίζου: έγραψε τους στίχους και τη μουσική, το τραγούδισε, έπαιξε τις κιθάρες κι ανέλαβε το programming, τη μίξη και το μοντάζ του κλιπ. Και μέσα από τη χιουμοριστική του πλευρά στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα πως σε αυτούς τους δυστοπικούς καιρούς, υπάρχουν αληθινοί τραγουδοποιοί που δεν «αποφοίτησαν» από talent shows και αντί να διακινούν fake news ή να εξυπηρετούν προπαγανδιστικές ατζέντες, κάνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν ξανά και να χαμογελάσουν. Ψεκαστείτε ελεύθερα! 

Apicos - Ραπ για κάθε ψεκασμένο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ