Μουσικη

Bruce Springsteen: Στην κορυφή των charts το νέο του άλμπουμ

Το άλμπουμ «Letter To You» γνωρίζει ένα από τα πιο δυνατά παγκόσμια ντεμπούτα πωλήσεων σε όλο τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπρους Σπρίνγκστιν
© Danny Clinch

Παγκόσμια επιτυχία στα charts για το νέο άλμπουμ «Letter To You» του Bruce Springsteen, που κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Athens Voice 102.5

Ο νέος δίσκος του Bruce Springsteen «Letter To You», που κυκλοφορεί από την Panik Records και την Sony Music με την υποστήριξη του Athens Voice 102.5, το 20ό άλμπουμ του καλλιτέχνη, γνωρίζει ένα από τα πιο δυνατά παγκόσμια ντεμπούτα πωλήσεων σε όλο τον κόσμο φτάνοντας στο Νο 1 11 χωρών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο δίσκος βρίσκεται στο Νο 2 του Billboard 200 και στο Νο 1 του Albums Chart, στο Νο 1 του Top Rock Albums Chart αλλά και στο Νο 1 του Vinyl Albums και Tastemaker Albums chart.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το «Letter To You» έγινε το 12Ο Νο1 του καλλιτέχνη καθώς και 2ο μεγαλύτερο άλμπουμ της χρονιάς μέχρι στιγμής. Στην Ιρλανδία, είναι ο δίσκος με τις πιο γρήγορες πωλήσεις για το 2020 μέχρι στιγμής καθώς και το 6ο συνεχόμενο Νο 1 του Springsteen.

Στην Γαλλία κατέκτησε την 4η θέση κάνοντας το, το top διεθνή debut της χρονιάς. Το «Letter To You» σημείωσε επίσης τις υψηλότερες πωλήσεις διεθνή δίσκου στην Γερμανία την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και ξανά έφερε το «Western Stars» που είχε κυκλοφορήσει το 2019 πίσω στα charts.

Bruce Springsteen - Letter To You (Official Video)

Στην Ελλάδα το νέο άλμπουμ του Bruce Springsteen βρίσκεται ήδη στο Top 3 των πωλήσεων

Το «Letter To You» είναι γεμάτο με την ενέργεια ενός live show του Springsteen και της E Street Band καθώς επιστρέφουν μαζί για πρώτη φορά μετά το The River Tour που πραγματοποιήθηκε το 2016. Τα 12 τραγούδια του δίσκου συμπεριλαμβάνουν υλικό που γράφτηκε πρόσφατα από τον Springsteen και την E Street Band, καθώς και θρυλικές versions ακυκλοφόρητων συνθέσεων από τα 1970s όπως τα «Janey Needs a Shooter», «If I Was the Priest» και «Song for Orphans».

O Bruce Springsteen συνεργάστηκε για την κυκλοφορία με τους Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano και Jake Clemons. H παραγωγή έγινε από τον Ron Aniello και τον Bruce Springsteen, η μίξη από τον Bob Clearmountain και το master από τον Bob Ludwig. Το καθένα είναι ένα αφιέρωμα στην E Street Band, στην rock μουσική και το ρόλο που αυτή έχει παίξει στην ζωή του καλλιτέχνη.

Bruce Springsteen - Ghosts (Lyric Video)

Το «Letter To You» συνοδεύεται από ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Springsteen’s Letter To You», που είναι διαθέσιμο τώρα αποκλειστικά στο Apple TV+. Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Thom Zimny, περιλαμβάνει ολόκληρα performances από την E Street Band, πλάνα από το studio καθώς και υλικό από το αρχείο τους που δεν έχει ξαναδεί ποτέ το κοινό. Κατά την διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο Springsteen προσφέρει μία βαθύτερη ματιά μέσα στο «Letter To You», μοιράζοντας τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του πίσω από τον δίσκο αλλά και πως ενσωματώθηκε η καινούρια μουσική με τις προηγούμενες δουλειές του.

O Athens Voice 102.5 σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε 10 CDs του νέου άλμπουμ του Bruce Springsteen. Συντονιστείτε καθημερινά στις εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού για να τα διεκδικήσετε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ