- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Οι Fontaines D.C. επιστρέφουν με το άλμπουμ «A Hero’s Death»
Δείτε το βιντεοκλίπ από το τραγούδι «I Don’t Belong»
Fontaines D.C. - Δείτε τα νέα βιντεοκλίπ από τα τραγούδια του καινούργιου τους άλμπουμ «A Hero’s Death» που κυκλοφορεί στις 31 Ιουλίου 2020.
Οι Fontaines D.C. από την Ιρλανδία (Fontaines Dublin City) έχουν ήδη κερδίσει κριτικούς και κοινό με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ «Dogrel» του 2019. Στις 31 Ιουλίου θα κυκλοφορήσουν το δεύτερό τους άλμπουμ με τίτλο «A Hero’s Death». Πριν λίγες μέρες, ΜΕΤΆ κυκλοφόρησαν το πρώτο τραγούδι του δίσκου με τίτλο «I Don’t Belong» μαζί με το βίντεο κλιπ του.
Το βίντεο σκηνοθέτησε ο μπασίστας του συγκροτήματος Connor Deegan III από απόσταση, καθώς ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει ακόμα στους κατοίκους της Ιρλανδίας να μετακινηθούν. Πρωταγωνιστεί ο τραγουδιστής του σχήματος Grian Chatten.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Upset Magazine ο Chatten εξηγεί το περιεχόμενο των στίχων λέγοντας πως «είναι μία απόρριψη για τις προσδοκίες που έχουν οι άνθρωποι που υποτίθεται είναι αφοσιωμένοι σε σένα. Αυτό το συναίσθημα του «δεν ανήκω σε κανέναν», μπορεί να είναι απελευθερωτικό, όμως ταυτόχρονα είναι λυπηρό και μοναχικό.» Και συνεχίζει: «Μία στροφή περιγράφει έναν στρατιώτη όπου η χώρα του τον επαινεί για τη γενναιότητά του, όμως εκείνος απορρίπτει τον έπαινο πετώντας το μετάλλιο που του δίνουν. Η επόμενη στροφή περιγράφει έναν τύπο που προκαλεί φασαρία σε ένα μπαρ και αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε φιλία ή κίνηση καλοσύνης, διαλέγοντας να παραμείνει στη «λάθος γωνία».
Το βίντεο κλιπ θέλει να αποδώσει την ατμόσφαιρα των στίχων και κλίνει δείχνοντας τον τραγουδιστή να βυθίζεται στη θάλασσα, εξαντλημένος από τις ίδιες του τις σκέψεις.
Το «I Don’t Belong» δεν επιλέχθηκε τυχαία ως το πρώτο τραγούδι του δεύτερού τους δίσκου. Σύμφωνα με το συγκρότημα, είναι μία «δήλωση» όπως είναι και το κομμάτι «Big» με το οποίο ξεκινάει ο πρώτος τους δίσκος και στο οποίο οι Fontaines D.C. δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν κάτι να πουν και να θίξουν με τα τραγούδια τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H πρώτη νέα κυκλοφορία της μετά το άλμπουμ «The Life of a Showgirl»
Ο διεθνής παραγωγός κλείνει το φεστιβάλ στον κήπο του Goethe-Institut
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά τα σχόλια της τραγουδίστριας για τον Μάκλμορ και την Παλαιστίνη
Η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει μέσω τριών βραδιών, δύο ημιτελικών και του τελικού
Το εξαιρετικό τρίο παραδοσιακής παλαιστινιακής μουσικής μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη συναυλία τους στο Λόφο Φιλοπάππου
Ο τραγουδιστής χρησιμοποιεί αποσπάσματα από τα σχολικά ημερολόγιά του
Η πρώτη καλλιτέχνιδα που παραλαμβάνει το νέο βραβείο Artist-Director
Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» θα πραγματοποιήσει εορταστικές εμφανίσεις σε αρένες
Ο μουσικός κάλεσε το κοινό να μην τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στη σύγκρουση
Η προσιτή τιμή και οι νέες κυκλοφορίες οδηγούν την αναγέννηση των φυσικών μέσων
Το Φεστιβάλ έρχεται από τη Λέσβο στην Αθήνα για μια μόνο βραδιά, με σπουδαίους διεθνείς και Έλληνες μουσικούς
Ο Σκωτσέζος μουσικός αποθεώθηκε στο Σάο Πάολο γράφοντας εκ νέου ιστορία
Στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Kworb – Στις 28 από τις 50 θέσεις του ελληνικού Top 50 του Spotify τα τραγούδια του.
Η ράπερ δηλώνει περήφανη για τη στήριξή της στον πρόεδρο των ΗΠΑ, παρά τις αντιδράσεις
«Ο κόσμος δεν θέλει να παρακολουθεί μια μηχανή που είναι τέλεια», δήλωσε ο πρώην τραγουδιστής των Police
Έβαλε τα κλάματα μπροστά στους θεατές
Η ιστορία για το «Παιδί της Νύχτας»
«Έχω γράψει πολλά τραγούδια, αλλά αυτό το τραγούδι, επειδή ξέρω ότι ήταν το αγαπημένο του θα το πω...»
Ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε μόνος στη σκηνή του Lincoln Financial Field Stadium στη Φιλαδέλφεια
Από τα 100 δολάρια έπεσε στα 51 δολάρια η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου μέσα σε λίγες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.