Μουσικη

Kenny Rogers 1938 - 2020

Από του πιο επιτυχημένους τραγουδιστές όλων των εποχών έφυγε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στα 82 του χρόνια

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Kenny Rogers πέθανε σε ηλικία 82 ετών

O ηθοποιός και τραγουδιστής Kenny Rogers πέθανε σε ηλικία 82 ετών

Από τους πιο εμπορικούς τραγουδιστές όλων των εποχών ο Κenny Rogers (21 Αυγούστου 1938 – 20 Μαρτίου 2020) πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του σε ηλικία 82 ετών. Σε μια επιτυχημένη πορεία 60 χρόνων ο Rogers είχε κερδίσει τρία βραβεία Γκράμι, είχε πάνω από 120 επιτυχίες με τραγούδια όπως τα «The Gambler», «Lucille» και «Coward Of The County» ενώ οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα 100 εκατ. αντίτυπα. Είχε παντρευτεί πέντε φορές και είχε πέντε παιδιά.

 

Πέθανε στα 82 του ο ηθοποιός και τραγουδιστής Kenny Rogers

 
Ο Kenny Rogers ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 50 δίπλα στον τραγουδιστή της τζαζ Bobby Doyle, γνώρισε την πρώτη επιτυχία ως τραγουδιστής των First Edition το 1968 με το ροκ τραγούδι «Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)». 
 
 
Το τραγούδι ακούστηκε ξανά μετά από 20 χρόνια μέσα από την ταινία των Κοέν «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι».
 
 
Το 1970 ο Kenny Rogers έκανε παραγωγή στο ντεμπούτο των Shiloh του Don Henley με τον οποίο ανέπτυξε μια προσωπική φιλία πριν την δημιουργία των Eagles. Στα τέλη της δεκαετίας του 70 ξεκίνησε την επιτυχημένη προσωπική του πορεία με πολλές συνεργασίες από ονόματα όπως η Dolly Parton, η Sheena Easton, ο Lionel Richie. Χαρακτηριστικό του τραγούδι το «The Gambler» που του χάρισε το πρώτο του Grammy. Πάνω σε αυτό δημιούργησε τον ομώνυμο χαρακτήρα για μια σειρά από ταινίες και τηλεοπτικά shows.
 
 
 
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ