- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ουγγαρία αποχωρεί από τη Eurovision γιατί είναι «πολύ γκέι»
«Fake news» δηλώνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν
Η Ουγγαρία φέρεται να έχει αποφασίσει να αποσύρει τη συμμετοχή από τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision του 2020 γιατί είναι «πολύ γκέι».
Η Ουγγαρία φέρεται να έχει αποφασίσει να αποσύρει τη συμμετοχή από τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision του 2020. Η επικρατέστερη φήμη για τον λόγο αποχώρησης είναι ότι ο διαγωνισμός είναι «πολύ γκέι» για την Ουγγαρία.
Ο βρετανικός Guardian συνδέει την εν λόγω απόφαση με την ομοφοβική ρητορική της συντηρητικής κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν και της πρόσφατης πρωτοβουλίας «πρώτα η οικογένεια», που περιλαμβάνει τη βοήθεια παραδοσιακών οικογενειών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Ουγγαρία για το μέλλον της στη Eurovision.
Πηγή της κρατικής τηλεόραση της (MTVA) μιλώντας στον βρετανικό Gurdian τόνισε ότι δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση αποχώρησης της χώρας από τον διαγωνισμό τραγουδιού, με τους εργαζόμενους του σταθμούς να θεωρούν πως η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της σύνδεσης που υπάρχει μεταξύ της Eurovision και της ΛΟΑΤΙΚΙ κουλτούρας.
«Δεν μου έκανε έκπληξη. Η απόφαση ήρθε από την κουλτούρα με την οποία έχει διαρθρωθεί το κανάλι MTVA» δήλωσε η ίδια πηγή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η θετική κάλυψη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ από τα μέσα ενημέρωσης δεν ενθαρρύνεται με την εξαίρεση του Budapest Pride.
Η ουγγρική ιστοσελίδα index.hu η οποία επικαλείται ανώνυμη η οποία τόνισε ότι πιθανότατα ο λόγος αποχώρησης από την Eurovision είναι επειδή ο διαγωνισμός θεωρείται «πολύ γκέι» για την χώρα. Από την άλλη, εκπρόσωπος του Όρμπαν, ο Ζόλταν Κοβάτς με ανάρτησή του στο twitter κάνει λόγο για fake news.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βασίλισσα της ποπ προσκαλεί τους θαυμαστές της για μια αποκλειστική ακρόαση του πολυαναμενόμενου Confessions II
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω την καρδιά μου και τον εαυτό μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Από τη Μαρία Φαραντούρη και τον Νίκο Ξυδάκη έως τη Μαρία Κάλλας και τη σύγχρονη τέχνη
Μεγάλα ονόματα της dance, techno και house σκηνής έρχονται στην Αθήνα
Ελπίζει να δώσουν μερικές «συναυλίες τον επόμενο χρόνο»
Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκίνησε με διθυράμβους και την Τετάρτη 24/6 θα είναι ξανά στο Release Athens
«Δεν χάθηκε ποτέ η πίστη μας», δήλωσε ο 64χρονος τραγουδιστής από το Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Η ιδανική αρχή για τη δέκατη επέτειο του Release Athens
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.