Μουσικη

Κίσσαβος rave on!

Ένα φεστιβάλ στο Dohos Hotel Experience

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49746-102071.jpg

Οι default είναι μια φιλόδοξη κολεκτίβα, αλλά και ένα φεστιβάλ που η πρώτη του έκδοση επέλεξε να φιλοξενηθεί στον ξενώνα «Δοχό», στην Καρίτσα. Στο άκρως φθινοπωρινό σκηνικό και με θέα στον Όλυμπο και το Αιγαίο, ένα σιρκουί από μουσικές και τέχνη σκοπεύει να διαχύσει διονυσιακά πνεύματα στα πέριξ της Λάρισας. Όσοι πιστοί προσέλθετε με αγάπη στην καρδιά και όρεξη στα μάτια και τα πόδια. Ιδού το μενού:

Exos. Καλεσμένος σε συνεργασία με την Bliq records και με αφορμή την τελευταία του κυκλοφορία στην εταιρεία το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Exos από τη μακρινή Ισλανδία με κυκλοφορίες σε διάσημες δισκογραφικές εταιρείες, όπως η Mosaic, Force Inc, Sushitech, Thule. Μετά την τελευταία του εμφάνιση στο club «Tresor» του Βερολίνου μαζί με τους Juan Atkins και Moritz von Oswald, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση. O Exos, alter ego του Arviður Snorrason, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην κακόφημη συνοικία 101 του κέντρου του Ρέικιαβικ. Ξεκίνησε παίζοντας drums, υπήρξε παρατηρητής του old-school hardcore το '92 και του drum & bass στα μέσα του '93, αλλά σταδιακά στράφηκε προς τη house και techno, όπου και παρέμεινε εκεί μέχρι και σήμερα. Στην ηλικία των 15 άρχισε να συνθέτει minimal techno και στις αρχές του 1996 ήρθε σε επαφή με έναν αστικό μύθο, τον Thor της Thule records, ο οποίος τότε συνεργαζόταν με καλλιτέχνες όπως οι Ozy, Sanasol και τον θρυλικό Biogen (r.i.p.). Το επόμενο έτος ο Exos κυκλοφόρησε 3 Eps στη Thule records και στη συνέχεια στη Mosaic του Steve O'Sullivan από τη Βρετανία και τη Force inc στη Γερμανία.

Μαζί με τον Exos σπινάρουν στα πικάπ, δύο djs της εγχώριας σκηνής, o Mr. Roussos και η Mari.cha!

Ο Mr Roussos // revolt γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και ξεκίνησε να συλλέγει δίσκους από την ηλικία των 14. Επηρεασμένος από τη συλλογή του πατέρα του σε funk, disco και new wave, ανακαλύπτει στα τέλη της δεκαετίας του '80 τον νέο για την εποχή ήχο από το Σικάγο και το Ντιτρόιτ. Σε ηλικία 15 ετών παίζει μουσική για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό, σε ένα παράνομο warehouse party. Από τότε η δίψα του για νέους ήχους και την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής τον κράτησε απασχολημένο μέχρι και σήμερα. Ως μανιώδης συλλέκτης δίσκων της house και techno μουσικής έχει κερδίσει τη φήμη σαν ένας από τους βασικούς παράγοντες στην dance σκηνή του νησιού.

Η Maricha ξεκίνησε ως dj πριν από 10 περίπου χρόνια. Με ιδιαίτερη αγάπη για τα βινύλια, κινείται μουσικά γύρω από disco, balearic, electronic & jazz ήχους, προσπαθώντας πάντα να διευρύνει τα μουσικά ερεθίσματα. Το 2007 βρέθηκε στο Τορόντο, στο RedBull Music Academy, και έκτοτε ξεκίνησε τα πάρτι με το όνομα Higher Love.

Μαζί τους και η ομάδα του default, σε συνεργασία με την Βliq records.

Artfair Exhibition

Παράλληλα, σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου θα παρουσιαστούν έργα των:

Asterios & Christos Laskaris // live art 

Alloego // installation

Alex Efthimiopoulos // photography

Yiannis Kyriazos // photography

Nick Kardaras // photography 

Dark Horse - Lary // photogaphy / painting

Apostolis Krommidas // Moshpit / colouredlight lamps

Las tiAs // clothing 

Chris Gravanis // Moshpit / painting

The Rampage Project. // clothing / installation 

Ozma // topotheque / http://misc.omochi.info/tumblr.html?dipstyle http://www.32x18.in/

Σάββατο 5 Οκτωβρίου / Έναρξη 16.00 έως...  / @ Dohos Hotel Experience, Καρίτσα, Λάρισα / Είσοδος: 10.00€ / Τιμή ποτού: 5.00€ / Περιορισμένος αριθμός ατόμων: 250

Ticket booking: default.col@gmail.com

Dohos Hotel Experience, Τ: 2495 092001

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ