- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Dim Vach / Δημήτρης Βαχαβιόλος είναι γνωστός για τα μουσικά τοπία που του αρέσει να ζωγραφίζει, να τα κάνει ταινίες και ηχητικές εικόνες, electro ambient ταξίδια στην πόλη και πέρα από αυτήν, στο μέλλον και στο παρελθόν.
Το παρελθόν με έναν πολύ δικό του τρόπο επιλέγει τώρα, σαν πρώτη στάση ενός οπτικοακουστικού project που συνδυάζει την σύγχρονη μουσική δημιουργία με την ελληνική μυθολογία και παρουσιάζει απομακρυσμένους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας.
Ο μουσικός δημιουργός εξηγεί:
«Οι Ωκεανίδες, ήταν νύμφες της θάλασσας. Προστάτιδες μιας πηγής, ενός ποταμού, των θαλασσών… Σήμερα εμφανίζονται στην Χίο και μας καθοδηγούν εκεί όπου ο χρόνος πέρασε, η ιστορία σημάδεψε και οι άνθρωποι έγιναν αναμνήσεις. Ακολουθούν τους ρυθμούς μου... Σε ένα φυσικό τοπίο αναλλοίωτο που η μυρωδιά της θάλασσας μπλέκεται με αυτήν της μαστίχας και της σύγχρονης ζωής».
Στις τελευταίες του κυκλοφορίες, ο Dim Vach δείχνει μία ωριμότητα που τον απομακρύνει από τα εφήμερα ρεύματα και τον οδηγεί σε όμορφα σκοτεινά μονοπάτια κινηματογραφικής διάθεσης. Οι επιρροές του, όπως δηλώνει, είναι η jazz, η electronica, η ethnic και το φάσμα του λεγόμενου experimental.
«Τις Ωκεανίδες τις εμπνεύσθηκα στην Χίο όπου βρέθηκα των χειμώνα που μας πέρασε. Στην παράδοση της Χίου είναι έντονες οι αναφορές σε νεράιδες και ενάλιες Νύμφες. Το κομμάτι αποφάσισα να είναι χωρίς φωνή, instrumental. Ανήκει σε ένα γενικότερο concept που έχει σαν στόχο την ανάδειξη απομακρυσμένων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με τη μυθολογία και όλα αυτά μέσω της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Χίου. Στο εγκαταλελειμμένο χωριό Παλαιά Ποταμιά και στο Λεπροκομείο της Χίου (αυτά τα μέρη συνδέονται άμεσα καθώς η Παλαιά Ποταμιά ήταν ένα χωριό που λόγω της θέσης του δεν το έβλεπε ο ήλιος και είχε μεγάλο ποσοστό λέπρας και άλλων ασθενειών της εποχής, μέχρι που εγκαταλείφθηκε και χτίστηκε το νέο χωριό σε άλλη τοποθεσία), το Πυργί, την παραλία του Μάναγρου και της Αγίας Δύναμης κ.α.
Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχει το κουαρτέτο εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Χίου με τον καθηγητή Φώτη Πέζο.
Το εγχείρημα αυτό το στήριξαν και ενίσχυσαν η σχεδιάστρια κοσμημάτων Kakuru (Elina Kakuru) , ο σχεδιαστής μόδας Dimitrios Ordoulidis και το Oz Cocktail Bar (Χίος).»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Θεσσαλονικιού μουσικού
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
Ζητούν μποϊκοτάζ πριν τις συναυλίες
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Η νέα τραγουδοποιός μιλά για το πρώτο της single, την άδεια Θεσσαλονίκη, το κρασί και τη νοσταλγία που, όταν βρίσκει ρυθμό, παύει να κοιτάζει πίσω.
2 ημέρες, 2 stages κάθε μέρα, 13 ώρες μουσικής ημερησίως, 18+ διεθνείς artists
Η βιρτουόζος βιολίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για την εμφάνισή της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
«Επιβλήθηκε ως κορυφαία ερμηνεύτρια, χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, το οποίο ποτέ δεν σπατάλησε»
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Η ζωή, οι συνεργασίες και η διαδρομή μιας γυναίκας που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.