- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν στα 45άρια
Κάθε νέο κομμάτι σε συλλεκτικό 7ιντσο και ψηφιακή μορφή
Τα αγαπημένα δισκάκι των 45 στροφών, στις ένδοξες εποχές του βινυλίου, είχαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη δισκογραφία των καλλιτεχνών: προωθούσαν τα άλμπουμ αλλά και, λόγω των singles charts που υπήρχαν, έδειχναν τη δύναμη ενός γκρουπ/καλλιτέχνη στη δημιουργία τραγουδιών που είχαν αυτοδυναμία και, πολλές φορές, έκαναν καριέρα μόνα τους, αφήνοντας πίσω το (συνήθως με 12 τρακς) άλμπουμ. Με τον καιρό, τα 45άρια έγιναν «singles» και τρέφονταν κυρίως από τη ραδιοφωνική τους πορεία, πάντα όμως κερδίζοντας την αγάπη του κοινού, ακόμα καλύτερα όσων είχαν και λάτρευαν ένα από τα πιο κλασικά μουσικά φετίχ: το τζουκ μποξ.
Σήμερα, η αγάπη σε ό,τι-νοσταλγικό, είναι ρεύμα. Αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν ωραία, μεστή άποψη, για να μην αναφέρουμε και πόσο εμπορικά έξυπνη μπορεί να είναι.
Τα Υπόγεια Ρεύματα, αγαπημένο γκρουπ και με ωραίο, ουσιαστικό έργο, εγκαινιάζουν τη νέα τους δισκογραφική εποχή επιστρέφοντας στα αγαπημένα 45άρια. Από εδώ και πέρα το συγκρότημα θα κυκλοφορεί κάθε νέο του κομμάτι σε συλλεκτικό 7” και σε ψηφιακή μορφή θέλοντας να δώσει το χώρο στο κάθε τραγούδι να αγαπηθεί και να ακουστεί όπως του αξίζει.
Το συγκρότημα αναφέρει χαρακτηριστικά για αυτή του την κίνηση: «Αποφασίσαμε τα νέα κομμάτια να κυκλοφορούν κατευθείαν με τη δημιουργία τους, δύο δύο! Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να γίνουν πολλά για να κυκλοφορήσει ολόκληρο άλμπουμ. Μας ενδιαφέρει το κάθε κομμάτι να πάρει την προσοχή και την φροντίδα που του αξίζει, να κριθεί από το κοινό, χωρίς να χάνονται τα 7-8 κομμάτια ενός δίσκου στο βωμό των 1-2 «ραδιοφωνικών hit». Αυτό ήταν η λογική διάφορων πολυεθνικών δισκογραφικών και ραδιοφώνων των playlists, αποκλείοντας αξιολογότατους καλλιτέχνες και τραγούδια, οδηγώντας και με αυτόν τον τρόπο στην κατάρρευση της μουσικής βιομηχανίας.»
Όπως παλιά λοιπόν! Τα Υπόγεια Ρεύματα θα κυκλοφορούν τα νέα τους τραγούδια σε 7'' βινύλιο δικής τους ανεξάρτητης παραγωγής, σε 300 συλλεκτικά αντίτυπα που θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στις συναυλίες τους.
Η ηχοληψία και η μίξη έγιναν από τον Πέτρο Πετρόπουλο (Πολυφωνική Στούντιο) και το mastering από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (Sweetspot Productions). Το artwork επιμελήθηκε η Ήρα Σταματοπούλου. Το 7” είναι μια παραγωγή των Υπογείων Ρευμάτων και της Goodheart Productions.
Το πρώτο 7'' των Υπογείων Ρευμάτων θα κυκλοφορήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και περιέχει τα τραγούδια «Κάτι» και «Δεν είναι Αρκετό».
Περισσότερα εδώ: https://www.youtube.com/user/ypogeiareymata
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απάντησε η κοπέλα σε όσους την αποδοκίμασαν
Μία από τις καλύτερες metal βραδιές στην Πλατεία Νερού
Το (What's the Story) Morning Glory? αφήνει πίσω το ιστορικό Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Πόσες φωνές και ιδιότητες μπορούν να κατοικούν μέσα σ’ ένα σώμα;
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο εμβληματικός fronman του νεοϋορκέζικου hardcore συγκροτήματος
Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Θεσσαλονικιού μουσικού
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
Ζητούν μποϊκοτάζ πριν τις συναυλίες
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Η νέα τραγουδοποιός μιλά για το πρώτο της single, την άδεια Θεσσαλονίκη, το κρασί και τη νοσταλγία που, όταν βρίσκει ρυθμό, παύει να κοιτάζει πίσω.
2 ημέρες, 2 stages κάθε μέρα, 13 ώρες μουσικής ημερησίως, 18+ διεθνείς artists
Η βιρτουόζος βιολίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για την εμφάνισή της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
«Επιβλήθηκε ως κορυφαία ερμηνεύτρια, χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, το οποίο ποτέ δεν σπατάλησε»
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Η ζωή, οι συνεργασίες και η διαδρομή μιας γυναίκας που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.