Μουσικη

Ωραία λαϊβ-άκια

Κάθε βράδυ κι ένα λάιβ, το ένα καλύτερο από το άλλο! Αθήνα 2018

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
guitarist-playing-live-on-his-guitar-in-stage-pj5pss9.jpg

Οι μεγάλες πίστες και τα σταθερά προγράμματα του χειμώνα καλά κρατούν, αλλά και οι μικρές, όχι-ακριβώς-πίστες, ούτε-ακριβώς-σκηνές, πηγαίνουνε μια χαρά. Ο Παντελής Αμπαζής είναι πιο αστείος, ζωηρός, ζεστός και καλοδιάθετος από κάθε άλλη φορά στον «Εξωστρεφή», κλασικό μπαράκι (με σκηνή) στον Κεραμικό: «με τζαζ διάθεση και ροκ άποψη» ή και το ανάποδο, ο Παντελής τραγουδάει με συνοδεία την άψογη μπάντα «Ανωτάτη Ζεμπεκική» σε ζωηρή και μαζί χαλαρή ατμόσφαιρα, τα βράδια της Κυριακής – που έτσι κι αλλιώς έχουνε ανάγκη από πολύ χιούμορ για να περάσουν. Αν δεν σου φτιάξει τη διάθεση ο Παντελής, κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να σου τη φτιάξει, οπότε μην παιδεύεσαι άδικα.

thumbnail_-s.jpg
Παντελής Αμπαζής

thumbnail_sketch1516430249440.jpg
Παντελής Αμπαζής

Η Δήμητρα Παπίου, υπέροχη φωνή και παρουσία, κάνει ένα σούπερ πρόγραμμα για μερικές Δευτέρες ακόμα στο “Al convent del arte” με την ομάδα SO 7 (που υπογράφει και την σκηνοθεσία), με τραγούδια μεγάλων στιγμών αλλά και με τα καινούργια, καταπληκτικά τραγούδια που της έγραψε ο θεός της σύνθεσης-και-τραγουδοποιίας Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο φρέσκο της άλμπουμ «Παραβολές». Η Δήμητρα είναι φωνάρα, και το πρόγραμμά της ταιριάζει γάντι στο ατμοσφαιρικό, εστέτ “Al convent del arte”, οπότε φροντίστε να μην τη χάσετε. (26/2, 1, 5, 12 και 19/3)

f9714bfe-56d0-451b-8c66-ef4ffba6b89c.jpg

f7292437-de5c-4d29-99f5-889d16390d02.jpg
Δήμητρα Παπίου

Στο ίδιο μπαρ/σκηνικό εμφανίζεται η εξαιρετική και αγαπημένη Άρτεμις Ματαφιά την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου με το σόου της “Mare nostrum”, που έσκισε τους τελευταίους μήνες. Ο Παναγιώτης Πετράκης ήταν επίσης πολύ καλός, όπως μου είπανε, αποκάλυψη το άτομο στο τραγούδι, αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε, ελπίζουμε να επαναλάβει το πρόγραμμά του – δεν το περιμένεις (επειδή είναι ωραίος γκόμενος), αλλά είναι φωνάρα το παλικάρι. Στο “Al Convento” γίνονται ένα σωρό πράγματα όλα τα βράδια της εβδομάδας, είναι λέει τέλειο το «Μπαρ σε καλό μας», μουσικο-τραγουδιστικό σόου ή έργο (από 28/2), οπότε τσεκάρετε το πρόγραμμα και αποφασίστε τι σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Πολύ καλή είναι η νεαρή και λαμπερή Αλεξάνδρα Κόνιακ, που εμφανίζεται με την μπάντα της τις Κυριακές 25/3 και 1/4 στη «Σφίγγα». Τραγουδάει ό,τι της αρέσει, κλασικές και μη επιτυχίες, με βελουδένια φωνή, αλλά και τραγούδια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, το «Λαχείο» (στίχοι-μουσική Χρήστου Σερενέ).

thumbnail_-a-.jpg
Αλεξάνδρα Κόνιακ

thumbnail_koniak_1.jpg
Αλεξάνδρα Κόνιακ

…Κι ένα σωρό άλλα μικρά και μεγάλα λάιβ εξελίσσονται κάθε βράδυ στην Αθήνα – τα περισσότερα, από αγάπη του εκάστοτε καλλιτέχνη γι' αυτό που κάνει, για τη μουσική και για το τραγούδι. Όλο και κάτι θα αγαπήσετε, και θα χειροκροτήσετε, κι εσείς ένα από τα επόμενα χειμωνιάτικα βράδια…

  • «Εξωστρεφής», Πλαταιών 36 Κεραμικός, Παντελής Αμπαζής με Ανωτάτη Ζεμπεκική, Κυριακές, 210-3411615
  • «Al Convento del arte», Βιργινίας Μπενάκη 7, 210-5200602
  • «Σφίγγα», Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, 6987844845.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ