Μουσικη

To όνειρο της ελληνικής electropop εκπληρώνεται στο «Dream Within A Dream» των Marva Von Theo

Τα πρώτα δείγματα της θαυμάσιας μουσικής τους κυκλοφορούν σε ένα μοναδικό ντεμπούτο

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentriki.jpg

Marva Von Theo, φωνητικά γλυκά σαν φιλιά και πανίσχυρα beats που σε οδηγούν σε σίγουρο παραλήρημα. Αν θέλεις να έχεις συντροφιά σου τραγούδια που κάνουν την καρδιά να λιώνει, τότε άφησε το «Dream Within A Dream» να παίξει ολόκληρο όταν πέσει το ηλιοβασίλεμα.

 

 

Ένα σχήμα που φτιάχτηκε από δύο φίλους, τη Μάρβα Βούλγαρη και τον Θοδωρή Φοινίδη, πριν από δύο περίπου χρόνια μεταξύ Αθήνας και Βιέννης, γρήγορα πλαισιώθηκε από ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μικρόφωνα, ιδέες που ωρίμασαν στο στούντιο, αιθέρια synth που ταξίδεψαν μέσα από υπολογιστές για να καταγράψουν τις σκέψεις, τις ελπίδες και τα τραγούδια του ντουέτου, το οποίο έφτιαξε το μελωδικό του οπλοστάσιο από πρωτότυπες και διασκευασμένες συνθέσεις, διοχέτευσε τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του στο YouTube και τις συναυλιακές σκηνές, ενώ πλέον καταθέτει ένα ολοκληρωμένο δισκογραφικό ντεμπούτο που είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική electronica με βλέψεις προς τη διεθνή σκηνή. Η μουσική του «Dream Within A Dream» μοιάζει να έρχεται από μια darkwave αποικία στο φεγγάρι, τόσο κρυστάλλινα είναι τα tracks του, τόσο υποδειγματική η παραγωγή. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτοποριακό σκοτεινό άλμπουμ από ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα electropop σχήματα της χώρας.

cover.jpg

Τα αστέρια λάμπουν από ικανοποίηση όταν το λαρύγγι της Μάρβας Βούλγαρη κεντάει νότες με πλατιές βελονιές στο νυχτερινό ουρανό, η πλούσια, μαξιμαλιστική εκφορά της έχει κάτι από τζαζίστικο φαλτσέτο της Μπεθ Γκίμπονς, ενώ ο Θοδωρής Φοινίδης μεταχειρίζεται με χαμαιλεοντική δεινότητα τα synths του, οι ρυθμοί και οι διαθέσεις αλλάζουν σαν καινούργια χρώματα τα οποία μπορείς να ανακαλύψεις καθώς το ένα τραγούδι διαδέχεται το άλλο. Δοκιμάστε το «Fame and Gold», ως δείγμα της ωραιότερης ραψωδίας που έχετε ακούσει, εμπορικό σε σωστές δόσεις, απρόβλεπτο όσο και η έκτασή του, δυνατό και ατμοσφαιρικό ταυτόχρονα, θα βρει τη θέση του στα playlist όσων γυρεύουν μελωδικά ελιξίρια τις προχωρημένες ώρες.

[[{"fid":"492719","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

 

Οι Marva Von Theo παρουσιάζουν το «Dream Within A Dream» την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 22:30 στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα). Συντονίσου στον παλμό τους, είναι το μουσικό σκορ της πιο φρέσκιας electropop κουλτούρας.

bandcamp: Marva Von Theo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ