- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια βραδιά στο Καλλιμάρμαρο
Κόσμος πολύς. Γεμάτο το Καλλιμάρμαρο. Για καλό σκοπό. Και για τον Σαββόπουλο και το ελληνικό τραγούδι. Παρούσες όλες οι ηλικίες και οι «φυλές» της Αθήνας. Μαζί με τον μεγάλο δημιουργό, μερικές από τις πιο σημαντικές φωνές της Ελλάδας νέες και παλαιότερες. Και όλοι μαζί κάνoυμε μια υπέροχη βόλτα στο ελληνικό τραγούδι. Βολτάρουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας, τις γειτονιές αλλά και τις εποχές. Δημοτικά, ρεμπέτικα, Σογιούλ , Ακης Πάνου, μέχρι σήμερα.
Στην «απαγορευμένη» Συννεφούλα, μια οικογένεια χορεύει, με τη μικρή στην πλάτη του πατέρα της να είναι προφανώς ευτυχισμένη. Στην «Παράβαση» ο Σαββόπουλος στέλνει τα χαιρετίσματα του στους απόντες επιστήθιους φίλους του. Στον Παπάζογλου, στον Ρασούλη, στον Ξύδη, στον Μπουλά. Και πιθανότατα φτάνουν στους αποδέκτες.
Η είσοδος της Φαραντούρη είναι συγκινητική. Η φωνή της επιβλητική στη «συγκέντρωση της ΕΦΕΕ». Όλο το στάδιο τραγουδά μαζί της το «Χελιδόνι». Σκέφτομαι πόσες δεκαετίες έχουν να τραγουδήσουν τόσο πολλοί άνθρωποι αυτό το τραγούδι.
Ο Σαββόπουλος ασταμάτητος, καλωσορίζει τους καλεσμένους του, λέει ιστορίες από τα παλιά, χορεύει, χαίρεται και μιλά με ιδιαίτερη θέρμη για τις νέες φωνές που μας παρουσιάζει.
«Τσάμικό», «Ωδή στο Γεώργιο Καραϊσκάκη», ένα όχι και τόσο πετυχημένο πέρασμα του Ζουγανέλη από τη σκηνή και μετά tribute στην Αθήνα. Στο «Ραντεβού στην Αθήνα» ένα ζευγάρι δίπλα μας προσπαθεί να χορέψει το βαλσάκι και οι ηλικιωμένες κυρίες που έχουν φέρει μαζί τους και σκαμπό τραγουδούν νοσταλγικά.
Η συναυλία τελειώνει, 50 με 60 χιλιάδες θεατές απολαμβάνουμε τους στίχους «Μια θάλασσα μικρή, μια θάλασσα μικρή είναι το καλοκαίρι μου» και φεύγοντας αισιοδοξούμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο και πιο χαρούμενο από τα προηγούμενα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Η viral «τραγουδο-ηθοποιός» μιλάει για τη διαδρομή της, τη σχέση της με τη μουσική και τις λέξεις αλλά και για τα «Πυροτεχνήματα»
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
Ο σολίστας Κίριλ Γκερσταϊν συμπράττει με την Chamber Orchestra of Europe σε δυο μοναδικές συναυλίες
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.