Μουσικη

Citybeat

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 274
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3456-8815.jpg

Βγαίνουμε από τον DJ Krush την περασμένη εβδομάδα, συνειδητοποιώντας για άλλη μια φορά ότι οι χώροι είναι τελικά το πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα events στην Αθήνα (είτε dj sets είτε live).

Αν κάτι είναι λίγο πιο μεγάλο από τα όρια π.χ. του Bios, αλλά όχι τόσο ώστε να ταιριάζει π.χ. στο πάλαι ποτέ Fuzz, υπάρχει πρόβλημα. Γιατί τα breaks του Ιάπωνα (που ήταν πάντως σχετικά μέτριος και στηρίχθηκε στα σίγουρα χιτάκια της συνωμοταξίας του Organ Donor) δεν ταιριάζουν με μπουζουκοπεριβάλλον, ούτε με € 15 είσοδο συν € 10 για ποτό. Και είναι κρίμα να πέφτουν σε τέτοιες λούμπες διοργανωτές που πραγματικά παλεύουν για να «το κρατάνε αληθινό» ματώνοντας και την τσέπη τους ακόμα. Να δούμε πόσο μπορεί να βοηθήσει ο καινούργιος χώρος της Detox ή το ανανεωμένο Gagarin. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα…

Showcase της καταπληκτικής χιλιανής ετικέτας Cadenza στο Blend club το Σάββατο με καλεσμένους τον Mirco Loco και τον Reboot. Από Ελβετία και Γερμανία αντίστοιχα, αποτελούν τη νέα techno γενιά στο label του αγαπημένου Luciano (€ 22). Την Παρασκευή, στα dexx οι Gpal και AMX.

O Sebastian Thomson είναι ο ντράμερ των  Τrans AM. Ενώ κινείται μεταξύ Λονδίνου, Ουάσινγκτον και ΝΥ υποδύεται και τον Publicist. Δηλαδή, ένα γυμνόστηθο ντράμερ που παίζει ανάμεσα στον κόσμο (και όχι στη σκηνή) disco drum parts, τραγουδά και δίνει ένα πραγματικά «διαφορετικό» show. Ανοίγουν οι Urban Tropicalia, τον ακολουθούν οι Replikas (10/10, € 8, στο 6 D.O.G.S. στην Αβραμιώτου).

Συνέχεια με έναν άλλο weird κύριο. Ο Sir Tralala (aka David Hebenstreit) δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, εφόσον βλέπεις τη διπλανή φωτογραφία. Αυστριακός, βιρτουόζος, έρχεται για ένα αυτοσχεδιαστικό noise σετ (κιθάρα, βιολί, ποίηση) τη Δευτέρα 12/10 στην αγαπημένη «Βραζιλιάνα», πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετραλώνα (free).

Κι άλλο Blazin event με δυνατό καλεσμένο τον Silver – βρετανικό drum’n’bass και θητεία-εγγύηση στο club night των Metalheadz. Στο υπόγειο Skull bar στα Εξάρχεια (10/10, € 10, στο μικρόφωνο ο BnC) *** «Μαύρη» βραδιά την Παρασκευή στο Bios με καλεσμένους τον JStar και τον DJ Shepdog από το Λονδίνο για mash-ups μεταξύ hip hop, reggae, soul, funk και λοιπών. Τη βραδιά ανοίγει η Anna Mystic (€ 5) ***Ανοίγει και το VS club (Κελεού & Ιερά Οδός, Γκάζι) – dance stage που βασίζεται στα ελληνικά ονόματα και ανοίγει την Παρασκευή με Mikele & Petros Floorfiller *** Το μενού του διημέρου για το Buzz περιλαμβάνει George Apergis & Dmoz & Syrigga (live) την Παρ., ενώ το Σάβ. αναλαμβάνει ο Akylla (free) *** Το Σάβ. στο Gaspar ξεκινάνε τα The Alternativa Sessions, από indie κιθάρες σε electronica beats με Τ. Μαγιόπουλο και Ν. Σβέρκο (free) *** Opening με καινούργιο πρόγραμμα και τρία stages (club, Cuba, live  upstairs) στο ανανεωμένο Enzzo στο Μπουρνάζι. Ξεχωρίζουν οι house Τρίτες με Christo Z. κι Akylla, ενώ τις Παρασκευές παίζει ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος *** Opening και για το mainstream ναό των βορείων προαστίων Guzel (Κηφισίας 280, Χαλάνδρι) με τον καθιερωμένο χαμό κάθε Παρασκευοσάββατο…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ