- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το πανκ κάηκε στη μέση του Τάμεση (εικόνες, video)
Γιατί ο γιος του μάνατζερ των Sex Pistols έβαλε φωτιά σε αναμνηστικά αξίας 5 εκ. λιρών
Στη μέση του Τάμεση παραδόθηκαν στις φλόγες αναμνηστικά από την εποχή που το πανκ μεσουρανούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας περίπου πέντε εκατομμυρίων λιρών.

Ο Τζο Κορ, γιος του μάνατζερ των Sex Pistols Μάλκομ ΜακΛάρεν, και η σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ, συγκέντρωσαν αναμνηστικά αντικείμενα, όπως ρούχα, αφίσες, δίσκους κ.ά., τα φόρτωσαν σε σκάφος που βγήκε στον Τάμεση και το πυρπόλησαν. Η κίνηση ήταν μια διαμαρτυρία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου σινγκλ των Sex Pistols. Μια διαμαρτυρία ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πανκ. «Το πανκ δεν σκόπευε ποτέ να είναι νοσταλγικό», δήλωσε ο Τζο Κορ. «Έχει μετατραπεί σε άλλο έργαλείο μάρκετινγκ για να πουλήσεις σε κάποιον αυτό που δεν χρειάζεται» πρόσθεσε.


Μαζί με τις αναμνήσεις του πανκ κάηκαν ανδρείκελα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν και του νυν υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον. Η επετειακή πυρά πραγματοποιήθηκε κοντά στη γέφυρα Άλμπερτ στο Τσέλσι.

Ολόκληρη η Βρετανία «τιμά» τα 40 χρόνια του πανκ κινήματος με τη σειρά εκδηλώσεων και αφιερωμάτων της διοργάνωσης Punk London, η οποία έχει τη στήριξη του δημάρχου του Λονδίνου και του Βρετανικού Συμβουλίου. Ο Κορ, ιδρυτής της εταιρείας εσωρούχων Agent Provocateur, χαρακτήρισε «παρωδία» τη διοργάνωση Punk London και ηγείται του αντικινήματος «Κάψτε το Punk London».
Το ιστορικό «Anarchy in the UK», πρώτο σινγκλ των Sex Pistols κυκλοφόρησε στις 26 Νοεμβρίου του 1976.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κώστας και η Δήμητρα Σάββα μιλούν για τα παιδικά τους χρόνια, τη μουσική, τη συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα
Ένα φεστιβάλ, δύο χώρες και δύο πόλεις
Μουσική δωματίου για παιδιά 4-10 ετών μαζί με τον γονέα
Ο frontman των Iron Maiden επιστρέφει στο Release Athens
Σακίρα, P!nk και Sia ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα που διεκδικούν μια θέση στο πάνθεον της μουσικής
Όταν σου λέω Νίκος Μπιτζένης και Mikro, να χορεύεις!
Εννέα ξεχωριστές συναυλίες με όργανα εποχής, σύγχρονες αναγνώσεις και τζαζ αυτοσχεδιασμούς στο ΚΠΙΣΝ
Από τις μουσικές επαναστάσεις του 20ού αιώνα μέχρι την τζαζ και τη μεγάλη οθόνη
«Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο frontman των Foo Fighters τη συνεργασία του με τους ροκ θρύλους
Πώς θα γίνει η τελική επιλογή του τραγουδιού
Η ταλαντούχα Ελληνίδα ερμηνεύτρια ανάμεσα στους 15 κορυφαίους νέους καλλιτέχνες της Ευρώπης
Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος αφηγείται την ιστορία του «ΣΕΛΦ ΕΚΤΙΜ», πριν την παρουσιάσει live στην Αθήνα
Ο κιθαρίστας και συνθέτης αφηγείται στην ATHENS VOICE τις μουσικές και όχι μόνο αναφορές που διαμόρφωσαν την πορεία των Marios Politis & The Storytellers
Πότε θα γίνει ο ελληνικός τελικός
Ο frontman του συγκροτήματος προανήγγειλε live εμφανίσεις και την κυκλοφορία νέου υλικού
Το «Love, Light and Peace» θα διατεθεί στις 13 Νοεμβρίου στη μνήμη της σπουδαίας ερμηνεύτριας
Το «Take Me Home (4 Christmas)» κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου
Δύο από τα πιο επιδραστικά ονόματα της σύγχρονης darkwave σκηνής σε ένα special show
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.