- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η μουσική δεν σταματά ποτέ, πηγή ζωής και κίνησης, και παρ’ όλη την αυτοκρατορία του μάρκετινγκ στις μέρες μας, σημαντικές κυκλοφορίες που αξίζουν ακρόασης κατακλύζουν ήδη και το 2016.

Στη ροκ μουσική με την ευρεία της έννοια, υπέροχοι δίσκοι από τον David Bowie (R.I.P.), τους πάντα ευπρόσδεκτους και βραδινούς Tindersticks με το «The Waiting Room», τους εκ Νέας Υόρκης ορμώμενους DIIV, τη σύμπραξη του Jesu με τον Sun Kill Moon, τους γλυκούς ElectroPop Junior Boys στο «Big Black Coat», τον Καλιφορνέζο Electrofolk Evan Geesman αλλά και στο Μεγάλο Νησί με καινούργια μουσική για τους Massive Attack, τους Suede και τον Αrchy Marshall.



Αριστουργηματικό ντεμπούτο για τους Manuel Volpe & The Rhabdomatic Orchestra, που σου θυμίζει τον Leonard Cohen παρέα με τον Tom Waits να τζαμάρουν κινηματογραφική μουσική σε μια αφρικάνικη έρημο. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Μεξικανοί The Incognito Traveller με το πολυπολιτισμικό nu jazz ύφος τους στο «Movements Of Migration».
Στα «μαύρα» κυριαρχεί ο κλώνος του Kendrick Lamar, Anderson Paak και το «Malibu», η φάνκι Πορτογαλέζα Marta Ren & The Groovelets με το «Stop Look Listen» και το καινούργιο του Adrian Younge με τίτλο «Something About April ii».


Jazz κυκλοφορίες από τους GoGo Penguin που κάνουν την μεγάλη μεταγραφή στην Blue Note και κυκλοφορούν το Man Made Object, αλλά και από τον Ισραηλινό και ιδιοφυή Avishai Cohen, που αφιερώνει το εσωτερικό και μελαγχολικό «Into The Silence» στη μνήμη του πατέρα του.

Στη world μουσική ξεχωρίζει η σύμπραξη των James Yorkston, Jon Thorne και Suhail Yusuf Khan, στο υπέροχο μπαστάρδεμα folk με ινδικής μουσικής του «Everything Sacred». Συλλογές με νόημα από την Tramp Records και την ΒΒΕ, εξερευνώντας jazz, soul, funk και disco με τις Praise Poems 3 και το «Disco Love 4».

Στα αφρικάνικα με δόση 2016 ο Anchorsong και το «Ceremonial», και οι Karl Hector & The Malcouns στο «Cant Stand The Pressure». Ιταλικά reissues του Piero Umiliani και του Stefano Torossi από τη Schema Records, και ολοκαίνουργιος Αlex Puddu με το «In The Eye Of The Cat».

Για τις βραδινές ώρες και τους λάτρεις της midnight μουσικής, ο beatmaker Long Arm μαζεύει τα ξεχασμένα του κομμάτια μεταξύ 2010-2014, η Music From Memory συστήνει στο ευρύ κοινό τον Napoleon Cherry, ο Τhomas Koner στο ambient «Τiento De La Luz», o μινιμαλιστής πιανίστας Federico Albanese και το «Blue Hour» και τέλος το μελωδικό, ηλεκτρονικό αλλά και kraut experiment των Nonkeen, που έχουν στη σύνθεσή τους των Nils Frahm, «The Gamble».

Νωρίς ακόμα για ελληνικές κυκλοφορίες, εκτός από αυτές των Βasement Freaks και των Αpanemic που παίζουν με breaks, beats και φανκιές αλλά και του τρομπετίστα Γιώργο Αβραμίδη με έναν αξιοπρεπέστατο jazz δίσκο με αρκετή φαντασία. Να ακούς μουσική, πολλή μουσική!
Μιξ με τραγούδια και μουσικές που ξεχώρισαν μέχρι τώρα. Σε αναμονή για PJ Harvey, Iggy Pop, The Heavy, Guts, Rokia Traore, Mop Mop, Charles Bradley, Moderat...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.