- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Reworks 2012
Ηλεκτρονικό φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και 3 λόγοι για να πας, να δεις, να χορέψεις και να θαυμάσεις
Ο Nicolas Jaar στα 22 του γράφει κιόλας ιστορία με το ολόδικό του χαρμάνι στιλ blue wave. Ελεκτρόνικα και μπαρόκ, πειραγμένη τζαζ και κλαβιέ εκκλησιαστικά περάσματα, νεοχάουζ αρχιτεκτονικά δομημένοι ρυθμοί και μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, αν κρίνουμε από τη φετινή συλλογή «Don’t Break My Love» περί του φορμάτ της μουσικής. Ο τυπάς το κυκλοφόρησε σε πολυπρισματικό αλουμινένιο κύβο με υποδοχή ακουστικών, όπου μπορείς να απολαύσεις τα σετ του, όπως και το βαρύ πυροβολικό του καταλόγου της εταιρείας Clown and Sunset. Θα παίξει live υπενθυμίζοντάς μας γιατί η αξεπέραστη δουλειά «Space Is Only Noise» παραμένει ορόσημο για τη ηλεκτρόνικα ακόμα και σήμερα.
Αριβάρει στη Θεσσαλονίκη το βοστονέζικο ντουέτο των Soul Clap. Κυνηγώντας να μετεμψυχώσουν το χιπ χοπ μπιτ σε χάουζ λούπα και μειξάροντας ακομπλεξάριστα στα σετ τους από Μάιλς Ντέιβις έως INXS, κρατούν το κλειδί του ρυθμού με έναν ωραίο δικό τους τρόπο.
Ωραίος ο Ντέιβιντ Γκέτα και ίνδαλμα του λαού, αλλά αν ρωτήσεις τους Θεσσαλονικιούς χαουζάδες djs αλλά και το ψαγμένο in house crowd, θα σου απαντήσουν πως σαν τον Maseo Plex δεν έχει. Προβλέπεται χαλασμός και κοσμοσυρροή.
Η εμφάνιση των Keep Shelly In Athens, για να διαπιστώσουμε ιδίοις το παγκόσμιο αλλά και αθηναϊκό hype που τους περιβάλλει.
Η επιστροφή του άσωτου υιού! Ο Nikola Gala ξενιτεύθηκε κάποτε από Θεσσαλονίκη για Βερολίνο, όπου κατοικοεδρεύει ακόμα παίζοντας και γράφοντας μουσική και εμφανιζόμενος στα μεγαλύτερα κλαμπ της πόλης. Θα είναι σαν να παίζει εντός έδρας με τέτοια ιαχή και «καλώς ήρθε καρντάση» που θα τον περιβάλλουν.
Με το που ανακοινώθηκε η ακύρωση του live των Chromatics, και ενώ ένα τεράστιο ιταλοντίσκο «φτου, ρε πούστη μου» ετοιμαζόταν να εκτοξευθεί από όλα τα subwoofer της πόλης, οι υπεύθυνοι του Reworks ανακοίνωσαν το live του τρελογάλλου Sebastian Tellier. Με εμπορικές περγαμηνές, με αλλοπρόσαλλο ντύσιμο και συμπεριφορά, αλλά πάντα με μια τεράστια πειραματική τρελή καρδιά, ο Σεβαστιανός είναι ΟΚ! Ακόμα στο φετινό Reworks: Marcel Dettmann, Pan Pot, Tale Of Us, Francesco Tristano, Heidi, Tennis, Baby Guru, Stassy, Roosvelt, Dreamachinery και άλλοι.
Παρασκευή 21, Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Two day all access ticket: € 40. Daily ticket: € 25. Entrance: €30, Πολυσυγκρότημα Μύλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο πριν το Bakery House Party #2, το Σάββατο 13 Ιουνίου, από τον VOICE 102.5, μιλούν στην ATHENS VOICE
Ένα ξεχωριστό show από το Release Athens, γεμάτο επιτυχίες του εμβληματικού τραγουδιστή
Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι από τον Μπραμς και τον Μπετόβεν μέχρι τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Το νέο άλμπουμ του θρύλου των Beatles έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου
Δείτε τις επίμαχες σκηνές
Το βίντεο από τη στιγμή έγινε γρήγορα viral στο TikTok
Στον ρόλο του Ορφέα η Teresa Iervolino, της Ευρυδίκης η Μαρία Κοσοβίτσα και του Έρωτα η Μαριλένα Στριφτόμπολα. Συμμετέχει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου
70.000 θεατές τον αποθεώνουν στο SoFi. Η Βρετανία τον απαγορεύει. Και οι δυο έχουν δίκιο
Η πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στην Ελλάδα αναμένεται να γράψει ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.