Μουσικη

Τα 5 αγαπημένα τραγούδια της Κατερίνας Μακαβού

Λίγο πριν τη νέα της μουσική παράσταση "Ιntro" στο Ηalf Note

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
116318-259139.jpg

Η δημιουργός και τραγουδίστρια από τη Θεσσαλονίκη που ακολουθεί το μουσικό της όνειρο στην Αθήνα. Η  Κατερίνα Μακαβού τελείωσε το jazz τμήμα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης και από μικρή ηλικία συμμετείχε σε διάφορα ροκ συγκροτήματα, τραγουδώντας ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Σωκράτης Μάλαμας,  ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Γιώργος Χατζηνάσιος ενώ έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ «Μικρά μυστικά» και «Άλλη μια ώρα» γράφοντας μόνη της μουσική και στίχους.

Η νέα της μουσική παράσταση με τίτλο «Ιntro» σε συνεργασία με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Ηalf Note την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. Tραγουδώντας όχι μόνο δικά της τραγούδια, αλλά και κάνοντας διασκευές από ένα διερυμένο ρεπερτόριο αγαπημένων της τραγουδιών από ξένους και  Έλληνες  συνθέτες. Ο Leonard Cohen συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Αττίκ, η Annie Lennox την Αφροδίτη Μάνου και την Αρλέτα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τους Beatles αλλά και τον Δήμο Μούτση. Mαζί της θα παίξουν οι μουσικοί: Δημήτρης Χατζηδημητρίου: πλήκτρα, Κώστας Καριτζής: βιολί, Μιχάλης Πορφύρης: τσέλο. Λίγο πριν της εμφάνιση της στην τζαζ σκηνή του Μετς, μας διηγείται τα 5 πιο αγαπημένα της τραγούδια.

1. Rolling Stones | Wild Horses

Όσα χρόνια και αν περάσουν, αυτό το κομμάτι παραμένει εκεί, σταθερό και αγαπημένο. Άμεσα συνδεδεμένο με την αθωότητα της παιδικής ηλικίας που το είχα πρώτο ακούσει, μου δίνει πάντα την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας.

2. Leonard Cohen | Suzanne

Αυτοί οι καταπληκτικοί στίχοι του κ. Cohen, και η σχεδόν κατανυκτική ατμόσφαιρα του τραγουδιού, με κάνουν να θέλω να προσευχηθώ στην Αγία Suzanne.

3. The Creeps | Down at the Nightclub

Στο repeat, να το χορεύουμε όλο το βράδυ!

4. Γιώργος Ζαμπέτας & Βίκυ Μοσχολιού | Τα ξημερώματα

Κατά τη γνώμη μου, ο συνδυασμός αυτών των δύο, γέννησε μερικά από τα πιο όμορφα και συγκινητικά τραγούδια στην ελληνική μουσική. Αγαπημένος Ζαμπέτας, υπέροχη Μοσχολιού.

5. Μάνος Χατζιδάκις & Φλέρυ Νταντωνάκη | Ποιος είν’ τρελός από έρωτα

Από αυτά, που επίσης δεν βγαίνουν από τη λίστα με το πέρασμα του χρόνου. Βαθιά συγκινητικό και ερωτικό, που με τη φωνή της Νταντωνάκη, νιώθεις πως απλά κάνανε μια στάση στον κόσμο αυτό για να μας προσφέρουν φως.

image

 Ηalf Note, Τριβωνιανού 17,  Μετς, 2109213310. Στις 16/12

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ