More in Culture

Η Πανσέληνος του Αυγούστου σε Μνημεία, Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους 2025

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων
© EUROKINISSI

Η Πανσέληνος του Αυγούστου σε Μνημεία, Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους 2025

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και  φέτος, τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, τη νύχτα της Πανσελήνου, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Εκατόν (114) δεκατέσσερεις αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό, κάτω από το φως του φεγγαριού. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε εβδομήντα έναν (71) αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ περίπου σαράντα τέσσερεις (44) θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Κατά την  φετινή διοργάνωση,  θα πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις από τις 8 έως και τις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί και το οποίο περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, αστροπαρατήρηση, αφηγήσεις μύθων και ξεναγήσεις, που διοργανώνουν οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, πολλές από αυτές  σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

1753288875113-bbaf066d-f1a3-44e1-b6c7-209bfd07a1df-1

Σας προσκαλούμε την νύχτα της 9ης Αυγούστου, τη νύχτα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου του 2025 να απολαύσετε το φως του φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, για 25η χρονιά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την πανσέληνο Αυγούστου 

Σημείωση: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πανσελήνου θα επικαιροποιείται για τυχόν αλλαγές.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μάρκος Αυρήλιος και η ελληνική μυθολογία
Ο Μάρκος Αυρήλιος και η ελληνική μυθολογία

Ο Μάρκος Αυρήλιος δεν κάνει «μυθολογία» αλλά κάτι πιο απαιτητικό: Παίρνει γνωστές μορφές και ιδέες από την παραδοσιακή μυθολογία, τις περνά από φίλτρο λογικής και ηθικής και κρατά μόνο ότι έχει αξία για το πώς να ζεις

Αλεξάνδρα Τράντα: Οι ήρωες των βιβλίων του Μένη Κουμανταρέα μας μοιάζουν, γι' αυτό τους συμπονάμε
Αλεξάνδρα Τράντα: «Οι ήρωες των βιβλίων του Μένη Κουμανταρέα μας μοιάζουν, γι' αυτό τους συμπονάμε»

Η διαχειρίστρια του έργου του σπουδαίου συγγραφέα μιλάει στην Athens Voice με αφορμή την ενότητα «Η Αθήνα των συγγραφέων» στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY