- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Φεστιβάλ Ρώμης: Τιμητική διάκριση στον Χαβιέ Μπαρδέμ από τον Πάολο Σορεντίνο
Ο βραβευμένος Ισπανός σταρ θα τιμηθεί για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ θα τιμηθεί στο 21ο Φεστιβάλ Ρώμης για την καριέρα του στον κινηματογράφο, με τον Πάολο Σορεντίνο να του παραδίδει το βραβείο.
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ θα τιμηθεί για τη συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη στο 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 25 Οκτωβρίου.
Το τιμητικό βραβείο θα απονείμει στον βραβευμένο με Όσκαρ Ισπανό ηθοποιό Χαβιέ Μπαρδέμ ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο.
Στο πλαίσιο της βράβευσης θα προβληθεί η νέα ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη Ροντρίγο Σορογκογιέν, «The Beloved», στην οποία ο Μπαρδέμ συμπρωταγωνιστεί με τις Βικτώρια Λουένγκο και Μελίνα Μάθιους.
Στην ταινία ο Μπαρδέμ υποδύεται τον Εστεμπάν Μαρτίνεθ, έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη με ένα παρελθόν που έχει στιγματιστεί από τη βία και τις καταχρήσεις. Ύστερα από χρόνια αποξένωσης, ο Μαρτίνεθ συναντά ξανά την κόρη του, μια ανερχόμενη ηθοποιό, με την οποία αποφασίζουν να συνεργαστούν σε μια ταινία.
Η επανασύνδεσή τους, ωστόσο, φέρνει στην επιφάνεια ένα δύσκολο παρελθόν που και οι δύο έχουν προσπαθήσει να αφήσουν πίσω.
Από τη Βενετία στη Ρώμη
Η τιμητική διάκριση έρχεται λίγες ημέρες μετά την παρουσία του Χαβιέ Μπαρδέμ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου βρέθηκε για την πρεμιέρα της ταινίας «Bunker» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί με τη σύζυγό του, Πενέλοπε Κρουζ, συνεχίζοντας μια ιδιαίτερα δραστήρια περίοδο στην κινηματογραφική του πορεία.
Παράλληλα με τις δύο αυτές παραγωγές, ο Μπαρδέμ αναμένεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη τον Δεκέμβριο, ενσαρκώνοντας ξανά τον Στίλγκαρ στο «Dune: Part Three» του Ντενί Βιλνέβ.
Ο ηθοποιός ολοκλήρωσε πρόσφατα και τα γυρίσματα της φιλόδοξης παραγωγής «Hello & Paris» για την Amazon MGM, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Κέιτ Χάντσον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες
Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη Πέμπτη
Γιατί δημιουργήθηκαν ερωτήματα
Το 1974 μάς χάρισε μία από τις σπουδαιότερες ερμηνείες της καριέρας του ως «Νομοταγής Πολίτης»
Συντονίζει ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος - Την Kυριακή 4 Οκτωβρίου
Η νέα εκδοχή του Ζακ Κρέγκερ συγκεντρώνει 97% στο Rotten Tomatoes
Το νέο φιλμ της Marvel ξεπέρασε το Star Wars: The Force Awakens, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ δεκαετίας
Η προβολή του αυτοκαταστροφικού ήρωα και η δυναμική του ρόλου είναι τόσο έντονη, που επηρεάζει ολοκληρωτικά το έργο
Η ταινία του Ούγγρου Πάλφι κερδίζει εύκολα τον θεατή, όχι μόνο λόγω της χορταστικής δράσης, αλλά και με τη δύναμη της παραβολής της
Εξαιρετική η ερμηνεία της Λεά Σεϊντού, που δίνει τον καλύτερο εαυτό της για να προσδώσει αληθοφάνεια στον χαρακτήρα της διαλυμένης γυναίκας.
Ο συνδυασμός της κρίσης των ηθικών αξιών της Ευρώπης με τον πρωταρχικό ρόλο των καλλιτεχνών ή τη δυαδικότητα ως κομβικό στοιχείο της ψυχανάλυσης είναι θέματα που δύσκολα τα κουμαντάρει ο Ιρανός
Πολυαναμενόμενες παραγωγές και μεγάλα blockbuster αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας - Πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου
Η μοναδική ταινία στην οποία έχουν συνεργαστεί είναι το «Interview with the Vampire» του 1994
Η Δανέζα ηθοποιός Ματίλντε Άρσελ επέστρεψε στην Κοπεγχάγη πριν την απονομή για να δηλώσει άνεργη
Από το «σχεδόν αριστούργημα» έως μια «δημιουργό που αξίζει να παρακολουθούμε», οι διεθνείς κριτικές για την ταινία της
Οι ταινίες που προβάλλονται υπηρετούν τη γενική θεματική ΡΕΥΜΑ / CURRENT, ένα πρόγραμμα σύγχρονων ντοκιμαντέρ σε επιμέλεια της πολιτιστικής παραγωγού και εικαστικού Αντιγόνης Παπαντώνη.
«Μπορεί να σταθεί μόνη της», δήλωσε η «Μόνικα» από «Τα Φιλαράκια»
Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2026
Ο βραβευμένος Ισπανός σταρ θα τιμηθεί για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.