- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Πιστεύω ότι θα ανακαλύψουμε εξωγήινους όσο είμαστε εν ζωή
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εκτιμά ότι η εξωγήινη ζωή θα αποκαλυφθεί σύντομα - Ο διάσημος σκηνοθέτης παρουσιάζει τη νέα του ταινία «Disclosure Day»
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει σε ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά θέματα της κινηματογραφικής του πορείας, το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής πέρα από τη Γη.
Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day» στο Λονδίνο, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δήλωσε ότι πιστεύει πως η ανθρωπότητα θα ανακαλύψει εξωγήινη ζωή μέσα στη διάρκεια της δικής μας ζωής.
Η ταινία διαδραματίζεται σε έναν κόσμο που βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ιστορικής αποκάλυψης: της απόδειξης ότι υπάρχει μη ανθρώπινη νοημοσύνη και ότι η αλήθεια αυτή παρέμενε κρυμμένη για χρόνια.
Πρωταγωνιστούν η Έμιλι Μπλαντ ως μετεωρολόγος Μάργκαρετ Φέρτσαϊλντ και ο Τζος Ο’Κόνορ ως ειδικός κυβερνοασφάλειας Ντάνιελ Κέλνερ, ο οποίος ανακαλύπτει στοιχεία για μια μακροχρόνια συγκάλυψη.
Ο Σπίλμπεργκ εξήγησε ότι η δική του οπτική για το ζήτημα έχει εξελιχθεί με τα χρόνια. Αν και παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, δηλώνει πλέον πιο αισιόδοξος ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ανακαλύψουν αλήθειες που μέχρι σήμερα παρέμεναν άγνωστες ή μη προσβάσιμες.
Πέρα από το μυστήριο της εξωγήινης ζωής, η ταινία εστιάζει σε θέματα εμπιστοσύνης, μυστικότητας και στον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνίες αντιδρούν όταν αμφισβητούνται βαθιά ριζωμένες βεβαιότητες. Για τον 79χρονο δημιουργό, το σημαντικότερο μήνυμα αφορά τελικά την ανθρώπινη φύση και την ανάγκη για ενσυναίσθηση και συνεργασία.
Παρόμοια αισιόδοξη στάση εξέφρασαν και οι πρωταγωνιστές της ταινίας. Ο Τζος Ο’Κόνορ υποστήριξε ότι η ανακάλυψη εξωγήινης νοημοσύνης θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράγοντας ενότητας σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από διαιρέσεις και συγκρούσεις.
Η Έμιλι Μπλαντ σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε να προκαλέσει δέος και θαυμασμό αντί για φόβο, ενώ υπογράμμισε ότι είναι «μαθηματικά παράλογο» να θεωρούμε πως ο άνθρωπος αποτελεί τον μοναδικό πολιτισμό στο σύμπαν.
Ερωτηθείς ευθέως αν πιστεύει ότι θα ανακαλύψουμε ζωή πέρα από τη Γη στη διάρκεια της ζωής μας, ο Σπίλμπεργκ απάντησε μονολεκτικά: «Ναι». Και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί όποια μορφή κι αν έχει αυτή η ανακάλυψη.
(Με πληροφορίες BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.