- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κίλιαν Μέρφι αποκαλύπτει την απόλυτη playlist του Peaky Blinders
Με αφορμή την ταινία «The Immortal Man», επιλέγει τα τραγούδια που καθόρισαν τον σκοτεινό κόσμο του Τόμι Σέλμπι
Ο Κίλιαν Μέρφι επιλέγει τραγούδια για το Peaky Blinders - Με Τομ Γιορκ, Ντέιβιντ Μπόουι, Σινέντ Ο’Κόνορ και άλλα κομμάτια που διαμόρφωσαν τον Τόμι Σέλμπι.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι δημιούργησε μια προσωπική playlist με τα τραγούδια που, όπως λέει, «ορίζουν» το σύμπαν των Peaky Blinders, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας Peaky Blinders: The Immortal Man.
Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο του Τόμας «Τόμι» Σέλμπι, ο οποίος εγκαταλείπει την αυτοεξορία του για να αντιμετωπίσει τα φαντάσματά του και να βοηθήσει τον γιο του, τον οποίο υποδύεται ο Μπάρι Κίογκαν.
Στην ταινία συμμετέχουν επίσης ο Τιμ Ροθ και η Ρεμπέκα Φέργκιουσον, ενώ κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 20 Μαρτίου. Σε βίντεο για τον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Instagram, ο Μέρφι επέλεξε επτά τραγούδια, το καθένα συνδεδεμένο με μια θεματική του κόσμου των Peaky Blinders.
Τα τραγούδια που «χτίζουν» τον μύθο των Peaky Blinders
Ο Μέρφι ξεκινά τη λίστα του με το «War Pigs» των Black Sabbath, χαρακτηρίζοντάς το ως το απόλυτο κομμάτι του Μπέρμιγχαμ. «Υπάρχει μια γραμμή που συνδέει τον Τόμι Σέλμπι με τον Όζι Όσμπορν. Και οι δύο είναι επαναστάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την ουσία του χαρακτήρα του, επέλεξε το «You Want It Darker» του Λέοναρντ Κοέν, ενώ αποκάλυψε πως το «The Eraser» του Τομ Γιορκ ήταν το τραγούδι που τον βοηθούσε να «μπει» στον ρόλο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, λόγω του στίχου: «Όσο περισσότερο προσπαθείς να με σβήσεις, τόσο περισσότερο εμφανίζομαι».
Αφιερώσεις και προσωπικές στιγμές
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η επιλογή του «Mandinka» της Σινέντ Ο’Κόνορ, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη της Έλεν ΜακΚρόρι (Πόλι Γκρέι). «Η Σινέντ είχε την ίδια αγριότητα και γενναιότητα που ενσάρκωνε η Πόλι», δήλωσε ο ηθοποιός.
Επίσης, ο Μέρφι θυμήθηκε τη σχέση του με τον Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος ήταν φανατικός θαυμαστής της σειράς. Επιλέγοντας το «Lazarus», θυμήθηκε: «Του έστειλα την τραγιάσκα με το ξυράφι από την πρώτη σεζόν και μου έστειλε πίσω μια φωτογραφία του να τη φοράει. Τη φυλάω ως θησαυρό».
Το τέλος μιας εποχής
Η λίστα κλείνει με τη διασκευή της Λίσα Ο’Νιλ στο «All The Tired Horses» του Μπομπ Ντίλαν, ένα κομμάτι που επέλεξε ο δημιουργός Στίβεν Νάιτ για να σηματοδοτήσει το τέλος της σειράς. Για το μεταπολεμικό τραύμα του Τόμι, ο Μέρφι επέλεξε το μελαγχολικό «In The Bleak Midwinter», το οποίο περιέγραψε ως «σκοτεινό, τεράστιο και πανέμορφο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Μια δυναμική ιστορία ενηλικίωσης και αυτοδιάθεσης - Έρχεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.