- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζουντ Λο μεταμορφώνεται σε Πούτιν στο πρώτο τρέιλερ του «Μάγου του Κρεμλίνου»
Η ταινία αφηγείται την άνοδο του Ρώσου προέδρου - Στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2026
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για την ταινία «Ο Μάγος του Κρεμλίνου», με τον Τζουντ Λο στον ρόλο του Βλαντίμιρ Πούτιν - Το φιλμ εξερευνά την άνοδο του Ρώσου προέδρου
Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Ο Μάγος του Κρεμλίνου» (The Wizard of the Kremlin), όπου ο Τζουντ Λο υποδύεται τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δόθηκε στη δημοσιότητα, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση για την εντυπωσιακή του ομοιότητα με τον Ρώσο ηγέτη.
Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Ιταλογάλλου συγγραφέα Τζουλιάνο ντ’ Εμπόλι και εξερευνά την περίπλοκη, «βυζαντινή» πολιτική σκηνή της μετασοβιετικής Ρωσίας, καθώς και την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία.
Έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας τον Αύγουστο και αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη Μόσχα, η ταινία ενδέχεται να προβληθεί ακόμη και σε ρωσικές κινηματογραφικές αίθουσες.
Η αφήγηση ακολουθεί την πορεία του Πούτιν μέσα από τα μάτια του Βαντίμ Μπαράνοφ, ενός φανταστικού πρώην επικοινωνιολόγου του Κρεμλίνου, εμπνευσμένου από τον πραγματικό Βλαντισλάβ Σούρκοφ, τον περιβόητο σύμβουλο που συνέβαλε καθοριστικά στην εδραίωση της εξουσίας του Ρώσου προέδρου.
Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Γάλλου Ολιβιέ Ασαγιάς, σηματοδοτεί το αγγλόφωνο σκηνοθετικό του ντεμπούτο και περιλαμβάνει σκηνές όπου ο Πούτιν λέει φράσεις όπως:
- «Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω το Νόμπελ Ειρήνης. Αυτό που θέλω είναι πόλεμος»
- «Με ενδιαφέρει η εξουσία. Δεν μπορώ να υποτάσσομαι σε κανέναν».
Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει κάνει ποτέ τέτοιες δηλώσεις, οι διάλογοι αποτυπώνουν το ψυχολογικό προφίλ που επιχειρεί να σκιαγραφήσει η ταινία.
Παρά τη σκληρή λογοκρισία που επιβλήθηκε στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022, το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti ανέφερε ότι οι ρωσικοί κινηματογράφοι είναι έτοιμοι να προβάλλουν την ταινία. Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει ακόμη σχετικό αίτημα.
Ο ίδιος ο Πούτιν δήλωσε τον Αύγουστο ότι αγνοούσε την ύπαρξη της ταινίας, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι ο πρόεδρος «δεν έχει χρόνο» να διαβάζει βιβλία ή να βλέπει ταινίες για τον εαυτό του, προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν υπάρχει καμία αντίρρηση» για την κινηματογραφική του απεικόνιση.
Ο κριτικός κινηματογράφου Άντον Ντόλιν, από τον ρωσικό ανεξάρτητο ιστότοπο Meduza, χαρακτήρισε την ερμηνεία του Τζουντ Λο «εξαιρετική», συγκρίνοντάς την με εκείνη του Τσάρλι Τσάπλιν στον Μεγάλο Δικτάτορα. «Με ανατρίχιασε η ομοιότητα και η ένταση της ερμηνείας του», σχολίασε.
Η ταινία «Ο Μάγος του Κρεμλίνου» υπόσχεται να προκαλέσει συζητήσεις, τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για το πολιτικό της περιεχόμενο, όταν κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2026.
(Με πληροφορίες The Times)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αλλαγή σχεδίων μετά τη συμφωνία-μαμούθ 50 δισ. δολαρίων με την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.