Κινηματογραφος

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μιλάει για το sequel του «E.T.» που δεν γυρίστηκε ποτέ

Η ταινία θα λάμβανε χώρα στον πλανήτη του E.T.

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ © ΕΡΑ/MARIO DE RENZIS

Ένα από τα πιο δημοφιλή φιλμ του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το «E.T. The Extra-Terrestrial» του 1982, δεν γνώρισε ποτέ sequel

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει βάλει την υπογραφή του σε πολλά sequels, μεταξύ των οποίων τα «Indiana Jones and the Last Crusade», «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» και «The Lost World: Jurassic Park».

Ένα από τα πιο δημοφιλή φιλμ του Στίβεν Σπίλμπεργκ ωστόσο, το «E.T. The Extra-Terrestrial» του 1982, δεν γνώρισε ποτέ sequel – και τώρα ο 78χρονος σκηνοθέτης μας εξηγεί επιτέλους το γιατί.

«Δεν υπήρχε πίεση. Είχα χαμηλές προσδοκίες», δήλωσε ο Σπίλμπεργκ μιλώντας για τα γυρίσματα του πρώτου φιλμ. «Πίστευα πως έκανα μία ταινία για πολύ μικρά παιδιά. Δεν περίμενα να κάνει μεγάλη επιτυχία, ήθελα απλώς να το βγάλω από μέσα μου. Ήταν μία ταινία που τη γύρισα αποκλειστικά για μένα», συμπληρώνει.

ET The Extra Terrestrial (1982) Official 20th Anniversary Trailer Movie HD

Ως γνωστόν, το «E.T.» σημείωσε κολοσσιαία επιτυχία, βάζοντας φωτιά στο παγκόσμιο box-office και αποσπώντας πολλαπλά βραβεία Όσκαρ – και φυσικά, το στούντιο ζήτησε από τον Σπίλμπεργκ να ξεκινήσει πάραυτα το sequel. «Φλέρταρα λίγο με την ιδέα, ήθελα να δω αν μπορούσα να σκεφτώ μία καλή ιστορία. Και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν βασισμένο σε ένα βιβλίο με τίτλο “The Green Planet”, το οποίο λάμβανε χώρα εξ ολοκλήρου στον πλανήτη του E.T. Θα επισκεπτόμασταν το σπίτι του και θα βλέπαμε τη ζωή του, αλλά νομίζω πως αυτή η ιδέα είναι καλύτερη ως βιβλίο παρά ως ταινία», συμπληρώνει.

Παρ’ όλο που ο Σπίλμπεργκ αποφάσισε να μην γυρίσει ο ίδιος το sequel, το στούντιο είχε κάθε πρόθεση να προχωρήσει την παραγωγή χωρίς την συμμετοχή του – πράγμα που ο ίδιος έπρεπε να παλέψει πολύ για να σταματήσει. «Πάλεψα πολύ για να μη γίνει sequel χωρίς την συμμετοχή μου», θυμάται ο θρυλικός δημιουργός. «Δεν είχα τότε τόσο μεγάλη ισχύ στο Χόλιγουντ και δεν μπορούσα να “παγώσω” την παραγωγή ενός sequel. Ήθελε μεγάλη προσπάθεια», συμπληρώνει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

I was a stranger
I was a stranger: Aπό το Χαλέπι της Συρίας ως τα παράλια της Μικράς Ασίας και τα ελληνικά νησιά

Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό

Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία
Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία

Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY