- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα ταινία κινουμένων σχεδίων Emily the Strange από τη σεναριογράφο του Moana
Την παραγωγή θα αναλάβουν οι Warner Bros, Rob Reger και Bad Robot
Emily the Strange: Νέα ταινία κινουμένων σχεδίων από τη σεναριογράφο του Moana - Την παραγωγή θα αναλάβουν οι Warner Bros, Rob Reger και Bad Robot
Μία από τις πιο δημοφιλείς καλτ ηρωίδες των 2000s αναμένεται να κάνει (επιτέλους) το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, σε μορφή κινουμένων σχεδίων. H Emily the Strange, η μαυροφορεμένη ηρωίδα που έκανε την εμφάνισή της τη δεκαετία του '90 και κόσμησε πολυάριθμα αξεσουάρ, ρούχα, κοσμήματα και λοιπά προϊόντα, θα πρωταγωνιστήσει σε μία μεγάλου μήκους animated παραγωγή, με την υπογραφή της Warner Bros Pictures Animation. Το σενάριο της ταινίας αναμένεται να αναλάβει η βετεράνος του animation Πάμελα Ρίμπον, η οποία έχει βάλει την υπογραφή της στα Nimona, Moana, Ralph Breaks the Inernet και My Year of Dicks.
Η Emily αποτέλεσε ισχυρότατο brand για πάνω από δύο δεκαετίες, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Μετά τις δυσθεώρητες επιδόσεις της ταινίας «Barbie» το 2023, η Warner ψάχνει απεγνωσμένα το επόμενο brand που μπορεί να μετατραπεί σε κινηματογραφικό φαινόμενο - και με το Wednesdey του Netflix να αποσπά τεράστιες τηλεθεάσεις, η απειλητική και μαυροφορεμένη Emily the Strange φαντάζει ιδανική επιλογή.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Χόλιγουντ επιχειρεί να μεταφέρει τις περιπέτειες της Emily the Strange στη μεγάλη οθόνη: Το 2005 η 20th Century Fox προσπάθησε να δημιουργήσει μία μεγάλου μήκους ταινία με τον εν λόγω χαρακτήρα, ενώ το 2010 ανακοινώθηκε μία ακόμη κινηματογραφική μεταφορά, με την Κλόη Γκρέις-Μορέτζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δυστυχώς, κανένα από τα δύο πρότζεκτ δεν είδε το φώς της ημέρας.
Με τις επιδόσεις των live-action χολιγουντιανών μεταφορών να σημειώνουν κάμψη τα τελευταία πέντε χρόνια, τα μεγάλα κεφάλια της αμερικανικής βιομηχανίας έχουν κάνει πλέον στροφή στο κινούμενο σχέδιο - με πολλά κορυφαία brands (Transformers, Super Mario, Teenage Mutant Ninja Turtles, Lord of the Rings) να δοκιμάζουν την animated προσέγγιση. Την ίδια στιγμή, η βιομηχανία των κινουμένων σχεδίων βρίσκεται σε σημείο καμπής - με τους εργαζόμενους να έρχονται αντιμέτωποι με υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, μαζικές απολύσεις, καθώς και την απειλή του Generative AI. H συντεχνία του animation βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έντονες διαπραγαμτεύσεις με τις εταιρίες παραγωγής, με σημείο αντιπαράθεσης την επέκταση του συμβολαίου τους.
H Warner Bros έχει πολλές επιτυχημένες animated ταινίες στο ενεργητικό της, μεταξύ των οποίων τα The Lego Movie, Space Jam, The Iron Giant καθώς και το The Day the Earth Blew Up: A Looney Tunes Movie, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στους ελληνικούς κινηματογράφους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.