- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φεστιβάλ Βενετίας: Όλοι οι νικητές της 81ης Μόστρα
Στον Αλμοδόβαρ ο Χρυσός Λέοντας - Στη Νικόλ Κίντμαν το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας
Φεστιβάλ Βενετίας: Όλοι οι νικητές της 81ης Μόστρα - Στον Αλμοδόβαρ ο Χρυσός Λέοντας - Στη Νικόλ Κίντμαν το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας
Ολοκληρώθηκε απόψε η τελετή απονομής των βραβείων του 81ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Οι νικητές της 81ης Μόστρα της Βενετίας ανακοινώθηκαν κατά την τελετή λήξης του παλαιότερου φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο.
Η Μόστρα της Βενετίας απένειμε απόψε Σάββατο (7.09) τον Χρυσό Λεόντα στον Ισπανό Πέδρο Αλμοδόβαρ, προσφέροντάς του στα 74 χρόνια του ένα από τα πολυτιμότερα βραβεία της σπουδαίας καριέρας του για την πρώτη του αμερικανική ταινία.
Στην ταινία «The Room Next Door», το άλλοτε τρομερό παιδί της Μόβιδα και του ισπανικού κινηματογράφου, σκηνοθετεί τη Βρετανίδα ηθοποιό Τίλντα Σουίντον και την Αμερικανίδα συνάδελφό της Τζούλιαν Μουρ σε μια ιστορία υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.
Ο Ισπανός σκηνοθέτης, μίλησε υπέρ αυτού που περιγράφει ως «θεμελιώδες δικαίωμα».
«Πιστεύω ότι το να αποχαιρετούμε αυτόν τον κόσμο σωστά και με αξιοπρέπεια είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου», τόνισε, προτρέποντας τους πιστούς όλων των θρησκειών να σέβονται και να μην παρεμβαίνουν σε ατομικές αποφάσεις για το θέμα αυτό».
«Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να ζουν και να πεθαίνουν όταν η ζωή τους είναι αφόρητη», υπογράμμισε.
Φεστιβάλ Βενετίας: Στη Νικόλ Κίντμαν το βραβείο καλύτερης ερμηνείας
Η Αυστραλοαμερικανίδα Νικόλ Κίντμαν κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο 81ο Φεστιβάλ της Βενετίας, ανατρέποντας τη λαμπερή της εικόνα στην ταινία «Babygirl», ένα ερωτικό θρίλερ νέας γενιάς.
Ωστόσο η Νικόλ Κίντμαν απουσίαζε από αυτή τη λαμπερή βραδιά του Φεστιβάλ της Βενετίας και διαβάστηκε ένα μήνυμα της 57χρονης ηθοποιού στη σκηνή:
«Έμαθα λίγο μετά την άφιξή μου στη Βενετία τον θάνατο της μητέρας μου Τζανέλ Κίντμαν. Είμαι σε σοκ και πρέπει να είμαι με την οικογένειά μου. Αυτό το βραβείο είναι για εκείνη».
'Babygirl' director Halina Reijn announces that #Venezia81 best actress winner Nicole Kidman left Venice today as her mother Janelle Ann Kidman has just died.
— Screen International (@Screendaily) September 7, 2024
Reijn reads a message on behalf of Kidman, saying "my heart is broken". pic.twitter.com/Vh5cwS86qw
Τα σχόλια επί σκηνής για τον πόλεμο στη Γάζα
Έντονα ήταν τα σχόλια επί σκηνής για όσα συμβαίνουν στη λωρίδα της Γάζας. Οι περισσότεροι ευχαριστήριοι λόγοι σκηνοθετών, ηθοποιών, παραγωγών έκλειναν με λόγια συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης. Μία όμως γυναίκα έκανε τη διαφορά. Η σκηνοθέτης Σάρα Φρίντλαντ («Familiar Touch») συστήθηκε ως εξής: «Ως Εβραία σκηνοθέτης δεν μπορώ να μην τονίσω την συμπαράστασή μου στο λαό της Παλαιστίνης και να ενώσω τη φωνή μου με όσους απαιτούν να τερματιστεί η κατοχή της Γάζας».
Ακολουθεί ο κατάλογος των νικητών των βραβείων που απονεμήθηκαν στο Φεστιβάλ Βενετίας:
- Χρυσός Λέοντας καλύτερης ταινίας: «The Room Next Door» του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Ισπανία)
- Αργυρός Λέοντας - Μεγάλο βραβείο της Επιτροπής: «Vermiglio» της Μάουρα Ντελπέρο (Ιταλία - Γαλλία - Βέλγιο)
- Αργυρός Λέοντας καλύτερης σκηνοθεσίας: «The Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ (Βρετανία)
- Coupe Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας : Νικόλ Κίντμαν στο «Babygirl» της Χαλίνα Ρέιν (ΗΠΑ)
- Coupe Volpi καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: Βενσάν Λιντόν στο «The Quiet Son» των Ντελφίν Κουλέν και Μιριέλ Κουλέν (Γαλλία)
- Βραβείο καλύτερου σεναρίου: Μουρίλο Χάουζερ και Εϊτόρ Λορέγκα για την ταινία «I'm Still Here» του Βάλτερ Σάλες (Βραζιλία - Γαλλία)
- Ειδικό βραβείο της Επιτροπής : «April» της Ντέα Κουλουμπεγκασβίλι (Γαλλία - Ιταλία - Γεωργία)
- Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για νέο ταλέντο: Πολ Κιρσέρ στο «Leurs enfants après eux» των Λουντοβίκ Μπουκερμά και Ζοράν Μπουκερμά (Γαλλία)
ΤΜΗΜΑ ORIZZONTI EXTRA (ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ EXTRA)
- Βραβείο Κοινού Armani Beauty: «The Witness» του Ναντέρ Σεϊβάρ
ΤΜΗΜΑ ORIZZONTI (ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ)
- Καλύτερη ταινία Mικρού Mήκους: «Who Loves the Sun» του Aρσία Σακίμπα (Καναδάς)
- Καλύτερo Σενάριο: «Happy Holidays» του Σκάνταρ Κόπτι (Παλαιστίνη)
- Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία: στον Φραντσέσκο Γκέγκι για το «Familia» (Ιταλία)
- Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία: στην Κάθλιν Σάφλαντ για το «Familiar Touch»(Η.Π.Α.)
- Ειδικό Bραβείο της Επιτροπής: «One of These Days When Hemme Dies» του Μουράτ Φιρατόγλου (Τουρκία)
- Βραβείο Σκηνοθεσίας: Σάρα Φρίντλαντ για το «Familiar Touch» (Η.Π.Α.)
- Καλύτερη Ταινία: «Τhe New Year That Never Came» του Mπόγκνταν Μουρεσάνου (Ρουμανία)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.