Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας
Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.
Κριτική για την ταινία «Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα Ορτέγκα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, Μπραχιάν Στίβεν Ασεβέδο
Ο Ρα, ένας φτωχός έφηβος από το Μενεγίν της Κολομβίας που ζει ως άστεγος με τους φίλους του, λαμβάνει το γράμμα που περιμένει πώς και πώς. Σύμφωνα με αυτό, η κυβέρνηση της χώρας του έχει αναγνωρίσει το ιδιοκτησιακό δικαίωμά του στο κτήμα της γιαγιάς του, που είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες πριν από αρκετά χρόνια.
Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας. Η Κολομβία του Πάμπλο Εσκομπάρ και των βαρώνων των ναρκωτικών είναι επίσης η χώρα του χάους και των έντονων κοινωνικών αντιθέσεων, που η σημερινή της εικόνα οφείλεται εν πολλοίς στην πολιτική διαφθορά και το αποικιοκρατικό παρελθόν. Το φιλμ αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Κολομβίας για τα φετινά Όσκαρ και βασίζεται στον περίφημο νόμο περί «επιστροφής της γης» στους νόμιμους και ιστορικούς δικαιούχους της. Οι «Βασιλιάδες του κόσμου» είναι μια δημιουργία με αμείωτο σασπένς γύρω από τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν καθημερινά οι νεαροί φτωχοδιάβολοι, αλλά και ένα ηλεκτρισμένο road movie που στο τέλος της διαδρομής του συναντιέται με την πολυπόθητη αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρεμιέρα της ταινίας είναι προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου του 2026
Η ξαδέλφη του Σούπερμαν έχει τη δική της ταινία - Πρεμιέρα τον Ιούνιο 2026
Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς ταινιών επιστρέφουν στο πολυαναμενόμενο prequel
Επιστρέφει στην ελληνική σκηνή μετά από 15 χρόνια και μιλάει για την ζωή στην Αμερική, το νέο του ρόλο στο Ριφιφί, την αχονδροπλασία και το δικαίωμα να στέκεσαι όρθιος
Ετοιμάζεται η κινηματογραφική διασκευή του κλασικού βιβλίου του Μπουλγκάκοφ
Οι δύο σταρ πρωταγωνιστούν ως ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι που η σχέση του δοκιμάζεται
Πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2026 - Δεύτερη μεγάλου μήκους παραγωγή της εποχής Τζέιμς Γκαν
Ένα παράδοξο ερωτικό θρίλερ που καταφέρνει να είναι πετυχημένο στα όχι και τόσο εύκολα ανιχνεύσιμα υπαρξιακά μυστικά του
Μια φιλόδοξη και ατμοσφαιρική ταινία που ξεκινά από το μοτίβο του «cabin in the wood»
Ένα σκληρό χρονικό ενηλικίωσης που πιάνει εύστοχα τις αγωνίες της προεφηβικής ηλικίας
Απέσπασε την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου αλλά και το βραβείο ερμηνείας για τη Ρόουζ Μπερν
Η σκηνοθέτρια μας μιλάει για την πορεία της, τη νέα της ταινία «Maysoon» και την ηθοποιό Σαμπρίνα Αμάλι, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Ιστορική υποψηφιότητα για τον ηθοποιό με το «The Secret Agent»
Γυρίσματα στην Ελλάδα από τη Central Athens Film Productions
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τις σκέψεις του για την ΑΙ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.