- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ετοιμάζεται το σίκουελ του «The Social Network» από τον Ααρών Σόρκιν
Με επίκεντρο την πιο σκοτεινή κληρονομιά του Facebook
Ετοιμάζεται το σίκουελ του «The Social Network» από τον Ααρών Σόρκιν με επίκεντρο την πιο σκοτεινή κληρονομιά του Facebook
Σίκουελ του «The Social Network», μια από τις καλύτερες ταινίες του Ντέιβιντ Φίντσερ, φαίνεται πως ετοιμάζει ο Ααρών Σόρκιν το οποίο θα επικεντρώνεται περισσότερο στη πιο σκοτεινή κληρονομιά του Facebook, δηλαδή στην επιρροή του πάνω στα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής.
Ο Ααρών Σόρκιν ετοιμάζει το σίκουελ του «The Social Network»
Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που το «The Social Network» του Ντέιβιντ Φίντσερ έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες κερδίζοντας τρία βραβεία Όσκαρ, ανάμεσά τους κι εκείνου του «Διασκευασμένου Σεναρίου» για το Ααρών Σόρκιν.
Για τον Σόρκιν ωστόσο, αυτή η ιστορία φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει μιας και σκέφτεται να γράψει σύντομα ένα σίκουελ για την ταινία, το οποίο θα επικεντρώνεται περισσότερο στη πιο σκοτεινή κληρονομιά του Facebook, δηλαδή στην επιρροή του πάνω στα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής.
Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος όταν βρέθηκε προσκεκλημένος στο podcast του Μάθιου Μπελόνι «The Town» απαντώντας πως «ναι γράφω γι' αυτό» όταν ρωτήθηκε πώς τα social media έχουν επηρεάσει τη δημοκρατία τα τελευταία χρόνια.
Ααρών Σόρκιν: Κατηγορώ το Facebook για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου
«Κατηγορώ το Facebook για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου». Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα συνδέσει το Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ με την εισβολή στο κτίριο του Αμερικάνικου Καπιτωλίου, ο Σόρκιν απάντησε αμέσως πως «θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο για να το ανακαλύψετε».
Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής ρώτησε εάν πράγματι γράφει μια ταινία για αυτό, στο οποίο ο Σόρκιν απάντησε: «Προσπαθώ, το Facebook συντονίζει, μεταξύ άλλων, τον αλγόριθμό του για να προωθήσει όσο το δυνατόν πιο διχαστικό υλικό. Επειδή αυτό είναι που θα αυξήσει την δραστηριότητα. Αυτό είναι που θα σας οδηγήσει σε - αυτό που λένε μέσα στο Facebook - το άπειρο scrolling. Υποτίθεται ότι υπάρχει μια συνεχής ένταση στο Facebook μεταξύ ανάπτυξης και ακεραιότητας. Δεν υπάρχει».
Συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχει απλώς ανάπτυξη. Εάν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξυπνήσει αύριο το πρωί και συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να αγοράσεις για 120 δις δολάρια που δεν μπορείς να αγοράσεις για 119 δις δολάρια, θα πει τι θα λέγατε αν βγάλω λίγο λιγότερα χρήματα; Θα αυξήσω την ακεραιότητα και θα μειώσω την ανάπτυξη».
Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξή του Ααρών Σόρκιν παρακάτω:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία προκάλεσε μια αντίδραση από το κοινό που θα συνεχίσει να είναι αντικείμενο μελέτης για πολλά χρόνια
Η ποπ σταρ πρωταγωνιστεί στην τέταρτη ταινία του δημοφιλούς κωμικού franchise
Ο Γάλλος δημιουργός μετέτρεψε την τσιγγάνικη κουλτούρα σε κινηματογραφική γλώσσα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Λιτός και συνάμα πυκνός νοήματος, ο «νέος» Παβλικόφσκι μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν από οχτώ χρόνια με το «Ψυχρός πόλεμος».
Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου 2026
Το χιουμοριστικό μήνυμά του στο Φεστιβάλ Βενετίας
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της
Μέχρι στιγμής, η αιτία θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή.
Χοακίν Φίνιξ και Τζόελ Κοέν μεταξύ αυτών που τον στηρίζουν
Η ανησυχία του για τη δημοσιογραφία
Ήταν ο ίδιος σεναριογράφος των ταινιών του και φημιζόταν για την τελειομανία του
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός επανέρχεται στις δηλώσεις του για την ποικιλομορφία του ήρωα
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.