Κινηματογραφος

Tranzit: Ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο

Ένα ενδιαφέρον πείραμα που απευθύνεται στους πιο σινεφίλ θεατές

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 907
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tranzit
Tranzit

Tranzit: Κριτική για την ταινία του Καρόλου Ζωναρά, με πρωταγωνιστές τους Παντελή Δεντάκη, Τζέο Πακίτσα, Δημήτρη Πουλικάκο

Μετά το δυσεπίλυτο αίνιγμα του θανάτου τους, πατέρας και γιος ξανασμίγουν στο Tranzit, έναν άνυδρο και έρημο μη τόπο, που ελέγχεται από αφηρημένες μαθηματικές αρχές και όπου οι νεκροί καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.

Γυρισμένο σε ασπρόμαυρο και με μια έντονη αίσθηση παράδοξου sci-fi γύρω από ένα φαντασιακό́ επέκεινα, η νέα ταινία του Κάρολου Ζωναρά (ο οποίος είχε κάνει ένα απολαυστικό ντεμπούτο προ 15ετίας περίπου με τον «Γιο του Τσάρλι») αποτελεί ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό πείραμα που απευθύνεται κυρίως στους πιο σινεφίλ θεατές. Το μυστήριο της ζωής δίνεται μέσα από ένα κλίμα δανεικό από το υπαρξιακό σινεμά των 60s, με έμφαση στη μεταθανάτια πορεία των ηρώων και τη σκληράδα ενός ασκητικού και άγονου τοπίου μυστηρίου. Σε αυτόν τον τόπο τα μαθηματικά μοιάζουν να είναι η φωνή της λογικής, αλλά και ο μοναδικός νόμος μιας ζωής που δεν βγάζει νόημα.

Tranzit (2023)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μυρσίνη Αριστείδου μιλά για τη νέα ταινία της «Κράτα με», το βραβείο στο Sundance Film Festival και τη δύναμη του προσωπικού σινεμά.
Μυρσίνη Αριστείδου: Το Sundance ήταν ένας σταθμός - ορόσημο

Με μια ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο κοινού στο Sundance Film Festival για το «Κράτα με» και μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του σινεμά και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY