Κινηματογραφος

Madame Web: Η νέα ηρωίδα της Marvel με το βλέμμα στο μέλλον

Η νέα ταινία της Sony ποντάρει στην ηρωίδα της για να βάλει φρένο στην εμπορική κατηφόρα

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 904
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Madame Web
Madame Web

Madame Web: Κριτική για την ταινία της Σ.Τζ. Κλάρκσον, με πρωταγωνιστές τους Ντακότα Τζόνσον, Σίντνεϊ Σουίνι, Σελέστ Ο’ Κόνορ, Ταχάρ Ραχίμ

Η Κασάντρα Γουέμπ είναι μια διασώστρια με ικανότητες μέντιουμ που γίνεται άθελά της προστάτιδα τριών νεαρών κοριτσιών, τα οποία καταδιώκονται από αινιγματικό δολοφόνο που έχει ικανότητες… αράχνης και μοιάζει ανίκητος! 

Η νέα ταινία της Sony ποντάρει σε μια μάλλον «άγνωστη» και αινιγματική ηρωίδα της για να βάλει φρένο στην εμπορική κατηφόρα που έχει πέσει την τελευταία διετία. Λογικά η Κασάντρα Γουέμπ, που έχει την ικανότητα να βλέπει αποσπάσματα από το κοντινό μέλλον, δεν θα είναι εκείνη που θα δώσει το φιλί της ζωής στην εταιρεία (μάλλον θα πρέπει οι φαν να περιμένουν το «Deadpool 3» για κάτι τέτοιο). Η περιπέτεια της Σ.Τζ. Κλάρκσον («The Defenders») παρ’ ότι έχει κάποιες δυνατές σκηνές δράσης –η σεκάνς στο μετρό ή στο diner–, είναι μέτριου διαμετρήματος και ισχνού δραματουργικού συμβολισμού γύρω από την επίκαιρη γυναικεία ενδυνάμωση. Επιπλέον, η παρουσία της Ντακότα Τζόνσον δεν μοιάζει ταιριαστή με εκείνη της σούπερ ηρωίδας που έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον και αναπτύσσει ηρωικές/ηγετικές ικανότητες όταν το πράγμα ζορίζει. Κλειδί του φιλμ η παρουσία της Σίντνεϊ Σουίνι («Λατρεύω να σε μισώ») που υποδύεται επαρκώς μία από τις τρεις άτυχες κοπέλες που γίνονται στόχοι του μασκοφόρου δολοφόνου.

MADAME WEB - trailer (greek subs)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ