- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Get a life» απαντά ο Ρίντλεϊ Σκοτ στους κριτικούς της ταινίας «Napoleon»
Σε όσους κάνουν λόγο για ιστορικές ανακρίβειες
Ρίντλεϊ Σκοτ: Τι απαντά στους κριτικούς της ταινίας «Napoleon» - Σε όσους κάνουν λόγο για ιστορικές ανακρίβειες
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει ένα απλό μήνυμα για όσους επισημαίνουν ανακρίβειες στη νέα επική ταινία του «Napoleon»: «Αποκτήστε ζωή».
Η νέα ταινία του σκηνοθέτη με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Χοακίν Φίνιξ ως τον Γάλλο αυτοκράτορα του 19ου αιώνα θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της ανόδου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη στην εξουσία και της ταραχώδους σχέσης του με την αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα ντε Μπωαρναί, την οποία υποδύεται η Βανέσα Κίρμπι.
Αν και ορισμένοι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει το ιστορικό δράμα «αριστούργημα», κάποιοι έριξαν πιο λεπτομερή ματιά στο τρέιλερ και έχουν εντοπίσει στοιχεία που δεν ταιριάζουν με τα όσα αναφέρονται στα βιβλία ιστορίας, σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent.
Ο ιστορικός Νταν Σνόου ανέλυσε ορισμένα παραδείγματα απόκλισης από τα ιστορικά γεγονότα σε βίντεο στο TikTok. Ένα από τα θέματα στα οποία στάθηκε ο Σνόου είναι η ιδέα ότι ο Ναπολέων «ήρθε από το πουθενά», όπως αναφέρεται στην αφίσα. «Ο πατέρας του ήταν, στην πραγματικότητα, αριστοκράτης» παρατήρησε ο ιστορικός.
Επεσήμανε επίσης ότι «ο Ναπολέων δεν πυροβόλησε τις πυραμίδες» στη Μάχη των Πυραμίδων και ότι, παρά τα όσα παρουσιάζονται στο τρέιλερ, η Μαρία-Αντουανέτα «είχε πολύ κουρεμένα μαλλιά για την εκτέλεση και ο Ναπολέων δεν ήταν εκεί».
Το θέμα της κριτικής του Σνόου αποτέλεσε θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε αφιέρωμα του New Yorker. Όταν ο Ρίντλεϊ Σκοτ ρωτήθηκε για την άποψή του σχετικά με τους ενδοιασμούς του ιστορικού με το τρέιλερ, η απάντησή του ήταν συνοπτική και απλή: «Αποκτήστε ζωή».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα γυρίσματα της κομβικής Μάχης του Βατερλώ διήρκεσαν πέντε ημέρες και όπως τόνισε ο σύμβουλος σε στρατιωτικά θέματα, Πολ Μπίντις ο Ρίντλεϊ Σκοτ έδινε προσοχή στη λεπτομέρεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίδραση του σκηνοθέτη στην είδηση ότι η ταινία του είναι η επίσημη πρόταση της χώρας για τα Όσκαρ
Ο σκηνοθέτης άρχισε να εργάζεται πάνω στο ντοκιμαντέρ το 2023
Επίσημη πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού για την 99η διοργάνωση της Ακαδημίας
Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν η δήλωση βασίζεται σε εσωτερική πληροφόρηση ή αποτελεί προσωπική εκτίμηση
Περισσότερες από 50 ταινίες σε ένα εκλεκτικό πρόγραμμα προβολών
Από το «Rocky Horror Picture Show» και το «The Room» μέχρι τον Ντέιβιντ Λιντς, τι είναι αυτό που μετατρέπει μια ταινία σε αντικείμενο λατρείας για γενιές θεατών
Η ποπ σταρ πρωταγωνιστεί στην τέταρτη ταινία του δημοφιλούς κωμικού franchise
Ο Γάλλος δημιουργός μετέτρεψε την τσιγγάνικη κουλτούρα σε κινηματογραφική γλώσσα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Λιτός και συνάμα πυκνός νοήματος, ο «νέος» Παβλικόφσκι μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν από οχτώ χρόνια με το «Ψυχρός πόλεμος».
Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου 2026
Το χιουμοριστικό μήνυμά του στο Φεστιβάλ Βενετίας
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της
Μέχρι στιγμής, η αιτία θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή.
Χοακίν Φίνιξ και Τζόελ Κοέν μεταξύ αυτών που τον στηρίζουν
Η ανησυχία του για τη δημοσιογραφία
Ήταν ο ίδιος σεναριογράφος των ταινιών του και φημιζόταν για την τελειομανία του
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός επανέρχεται στις δηλώσεις του για την ποικιλομορφία του ήρωα
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.