Κινηματογραφος

Χαμένο μοντέλο X-Wing του Star Wars πωλήθηκε έναντι 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ιστορία πίσω από την ανακάλυψή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαμένο μοντέλο X-Wing του Star Wars πωλήθηκε έναντι 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων

Star Wars: Χαμένο μοντέλο X-Wing πωλήθηκε έναντι 3,1 εκατ. δολαρίων

Ένα prop, μία μακέτα 20 ιντσών ενός αστρομαχητικού X-Wing που χρησιμοποιήθηκε στην κορυφαία σκηνή της μάχης του Star Wars: Episode IV - A New Hope, θεωρούνταν εξαφανισμένο για δεκαετίες πριν ανακαλυφθεί σε μία κούρα στο γκαράζ του υποψήφιου για Όσκαρ κατασκευαστή μοντέλων Γκρεγκ Τζέιν, που πέθανε τον περασμένο Μάιο σε ηλικία 76 ετών.

Την Κυριακή το X-Wing έγινε το «πιο ακριβό χρησιμοποιημένο σε ταινία του Star Wars σκηνικό που πωλήθηκε σε δημοπρασία», σύμφωνα με δήλωση του Joe Maddalena, εκτελεστικού αντιπροέδρου του Heritage Auctions.

Η δημοπρασία περιελάμβανε επίσης μια μεγάλη ποικιλία άλλων κινηματογραφικών αντικειμένων από τη συλλογή του Τζέιν, όπως μια αυθεντική στολή Stormtrooper από το A New Hope, μια στολή αστροναύτη από το «2001: A Space Odyssey» και μινιατούρες από το Battlestar Galactica.

Κατασκευασμένο από την εταιρεία οπτικών εφέ του Τζορτζ Λούκας, Industrial Light & Magic, το μοντέλο χρησιμοποιήθηκε στην τελική μάχη της ταινίας, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης διαδρομής στα χαρακώματα. Είναι ένα από τα μόλις τέσσερα γνωστά μοντέλα που κατασκευάστηκαν για κοντινά πλάνα, με λεπτομέρειες όπως αρθρωτά φτερά, φώτα που λειτουργούν και σημάδια μάχης.

Το μοντέλο αντικατέστησε τα X-Wings που ήταν γνωστά ως Red Leader, Red Two και Red Five, το τελευταίο που πετούσε ο Luke Skywalker.

Πώς βρέθηκε στα χέρια του Τζέιν

Ο ιστορικός ανακάλυψε το μοντέλο στο γκαράζ του Τζέιν ενώ συνεργαζόταν με διάφορους συναδέλφους του κλάδου για να βοηθήσει την οικογένεια του να οργανώσει τη συλλογή του. Όταν είδαν το prop είπε, «οι τέσσερις μας καταλάβαμε αμέσως ότι επρόκειτο για το πραγματικό μοντέλο που γυρίστηκε και τότε άρχισα να συνειδητοποιώ το μέγεθος της ανακάλυψης».

Ο Kozicki δήλωσε ότι δεν ήταν γνωστό πώς το X-Wing είχε γίνει μέρος της συλλογής του Τζέιν, αν και υπέθεσε ότι μπορεί να το απέκτησε όταν εργαζόταν στην ταινία του Steven Spielberg " Close Encounters of the Third Kind" του 1977, η οποία μοιράστηκε ένα σημαντικό μέρος της ομάδας οπτικών εφέ με τον «Πόλεμο των Άστρων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ