- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το μυθιστόρημα «Κυριακή της Μητέρας» του Γκράχαμ Σουίφτ μεταφέρεται στους κινηματογράφους
Τζος Ο’Κόνορ, Οντέσα Γιουνγκ, Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ ζωντανεύουν τους ήρωες του βιβλίου
«Κυριακή της Μητέρας» του Γκράχαμ Σουίφτ (εκδόσεις Μίνωας): Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου – Από 19 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Odeon.
Μια ζεστή, ανοιξιάτικη μέρα του 1924, η νεαρή καμαριέρα Τζέιν Φέαρτσαϊλντ καταλήγει μόνη της την ημέρα της Μητέρας. Τα αφεντικά της, ο κύριος και η κυρία Νάιβεν, έφυγαν και εκείνη έχει την σπάνια ευκαιρία να περάσει πολύτιμο χρόνο με τον κρυφό εραστή της, τον Πολ, το αγόρι από την κοντινή έπαυλη με το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονη σχέση παρότι εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει θα αλλάξουν τη ζωή της Τζέιν για πάντα.
Όταν οι παραγωγοί Ελίζαμπεθ Κάρλσεν και Στίβεν Γούλεϊ διάβασαν το βιβλίο «Κυριακή της Μητέρας» του Γκράχαμ Σουίφτ (εκδόσεις Μίνωας, 2016), το αγάπησαν κατευθείαν.
«Θεωρήσαμε πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά», λέει η Κάρλσεν, ενώ η Γούλεϊ συμπληρώνει πως, «Πάντα αγαπούσα τη δουλειά του. Έχει απίστευτη ικανότητα. Τα βιβλία του είναι πολύ αστεία, αλλά την ίδια στιγμή διακριτικά και συγκινητικά. Αυτό το θεωρήσαμε ιδιαίτερα πρωτότυπο. Μας γοήτευσε ιδιαίτερα ο τρομερά καλο-σχηματισμένος χαρακτήρας της Τζέιν. Πρόκειται για μια νέα αφήγηση μιας αρκετά γνώριμης περιόδου, μέχρι τη δεκαετία του ’80. Μέσα από έναν χαρακτήρα, σε μεταφέρει σε εκείνη τη μία μέρα, την Κυριακή της Μητέρας, και στα γεγονότα που διαμόρφωσαν τη ζωή της Τζέιν, ειπωμένα μέσα από τη δική της οπτική».
Τζος Ο’Κόνορ, Οντέσα Γιουνγκ, Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ ζωντανεύουν τους ήρωες του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη στη δραματική ταινία που σκηνοθετεί η Έυα Χάσον και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 19 Ιανουαρίου από την Odeon.
Το μυθιστόρημα είναι μια απαιτητική αφήγηση αναμνήσεων. Όσο η μεγαλύτερη σε ηλικία Τζέιν αφηγείται τα γεγονότα, η μνήμη της οδηγείται σε αναπάντεχες κατευθύνσεις, κάνοντας στάσεις και σε άλλα σημεία της ζωής της. Επομένως, δεν πρόκειται για ένα απλό δράμα αλλά για ένα ρομάντζο ταξικής διαφοράς. Απαιτούσε μια διακριτική και στρογγυλεμένη προσέγγιση για να αποτυπώσει την Τζέιν ως τη συγγραφέα και τη γυναίκα στην οποία μετατράπηκε μέσα στα χρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.