Κινηματογραφος

Ο Warren Beatty καταγγέλλεται για βιασμό από γυναίκα όταν ήταν ανήλικη

Κατατέθηκε αγωγή στο δικαστήριο του Λος Άντζελες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
warren_beatty

Μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση κατά του Warren Beatty - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός

Ο Warren Beatty μηνύθηκε από μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός φέρεται να την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του το 1973, όταν ήταν ανήλικη.

Η γυναίκα - η Kristina Charlotte Hirsch, η οποία ζει τώρα στη Λουιζιάνα - κατέθεσε τη Δευτέρα την αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, υποστηρίζοντας ότι γνώρισε τον ηθοποιό σε ένα κινηματογραφικό πλατό, όπου εκείνος έδειξε στην τότε έφηβη «αδικαιολόγητη προσοχή».

Η Hirsch ισχυρίστηκε ότι ο Beatty, που σήμερα είναι 85 ετών, σχολίαζε «επανειλημμένα την εμφάνισή της» και της έδωσε ακόμη και τον αριθμό του τηλεφώνου του.

Σύμφωνα με την Hirsch, ο Beatty φέρεται να της τηλεφώνησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονιάς, την έπαιρνε μαζί του σε βόλτες με το αυτοκίνητο, προσφέρθηκε να τη βοηθήσει με τα μαθήματά της και την προσκάλεσε στο ξενοδοχείο που ζούσε.

Η Hirsch, η οποία ήταν 14 και 15 ετών τότε, κατηγόρησε επίσης τον Beatty, ο οποίος τότε ήταν περίπου 35 ετών, ότι της μίλησε αρκετές φορές «για να χάσει την παρθενιά της».

Ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποίησε τη θέση και την ιδιότητά του ως ενήλικας και κινηματογραφικός αστέρας του Χόλιγουντ για να την εξαναγκάσει σε σεξουαλική επαφή σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του στοματικού σεξ, των προκαταρκτικών και τελικά της πλήρους σεξουαλικής επαφής ενώ ήταν ανήλικη».

Η Hirsch κατηγόρησε τον Beatty για βιασμό και περιέγραψε την συμπεριφορά του ως «καταπιεστική, κακόβουλη και κατάπτυστη, καθώς ήταν σκόπιμη και έγινε με συνειδητή περιφρόνηση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας της».

Η Hirsch δήλωσε ότι «αρχικά ενθουσιάστηκε» από την προσοχή του Beatty και πίστευε ότι οι δύο τους είχαν ρομαντική σχέση. Τέλος, ζητά αποζημίωση για ψυχολογική, διανοητική και συναισθηματική οδύνη, ισχυριζόμενη ότι η φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση οδήγησε σε «προβλήματα εμπιστοσύνης και ελέγχου», καθώς και σε δυσκολία στην αλληλεπίδραση με άτομα σε θέσεις εξουσίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

I was a stranger
I was a stranger: Aπό το Χαλέπι της Συρίας ως τα παράλια της Μικράς Ασίας και τα ελληνικά νησιά

Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό

Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία
Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία

Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY