- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο ηθοποιός Λέσλι Φίλιπς, γνωστός από τις ταινίες «Carry On» και «Χάρι Πότερ»
Σε ηλικία 98 ετών
Πέθανε ο Λέσλι Φίλιπς, ηθοποιός που «χάρισε» τη φωνή του στις ταινίες «Χάρι Πότερ»
Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Λέσλι Φίλιπς σε ηλικία 98 ετών. Είχε γίνει γνωστός από την σειρά κωμωδιών «Carry On» που κυκλοφόρησαν τις δεκαετίας του '60 και του '70, ενώ το νεότερο κοινό τον γνώρισε μέσα από την συμμετοχή του στις ταινίες του «Χάρι Πότερ».
Η σύζυγός του, Ζάρα είπε στη Sun: «Έχασα έναν υπέροχο σύζυγο και το κοινό έχασε έναν πραγματικά σπουδαίο σόουμαν. Ήταν απλά ένας εθνικός θησαυρός. Ο κόσμος τον αγαπούσε. Όπου κι αν πήγαινε, “πέφτανε” επάνω του». Ο ατζέντης του Λέσλι Φίλιπς, Τζόναθαν Λόιντ, επιβεβαίωσε ότι ο σταρ «έφυγε» ήσυχα στον ύπνο του τη Δευτέρα.
Ο ηθοποιός που γεννήθηκε στην Τότεναμ εμφανίστηκε σε παραπάνω από 200 ταινίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σειρές σε μια καριέρα που διήρκησε περισσότερες από οκτώ δεκαετίες.
Το 1959 και το 1960 πρωταγωνίστησε σε τρεις ταινίες του «Carry On» - Carry On Nurse, Carry On Teacher και Carry On Constable - εδραιώνοντας τη φήμη του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανέπτυξε τις γνωστές ατάκες του, τις οποίες έλεγε με υπαινικτικό τονισμό.
Αργότερα άφησε να εννοηθεί ότι αυτές βασίζονταν εν μέρει στο έργο του συναδέλφου του ηθοποιού και κωμικού Τέρι Τόμας
Αργότερα ο Φίλιπς προχώρησε σε πιο δραματικούς ρόλους, μεταξύ των οποίων και η υποψηφιότητα για Bafta δίπλα στον Πίτερ Ο' Τουλ στην ταινία Venus του 2006, ενώ έδωσε και τη φωνή του καπέλου διαλογής στις ταινίες Harry Potter. Το 2001 συμπρωταγωνίστησε με την Αντζελίνα Τζολί στην ταινία «Lara Croft: Tomb Raider».
Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2014, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι για ψώνια στην Oxford Street του Λονδίνου, αλλά ανάρρωσε και επέστρεψε στο σπίτι του μετά από παραμονή στο νοσοκομείο. Έλαβε τον τίτλο OBE στις τιμές γενεθλίων του 1998 και τον τίτλο CBE στις τιμές της Πρωτοχρονιάς του 2008.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρεία παραγωγής τίμησε τον ηθοποιό με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram
Η Στριπ εξηγεί γιατί το σίκουελ δεν θα μπορούσε να είναι απλώς νοσταλγικό
Την περίοδο εκείνη ήταν 56 ετών
Όταν τα ρούχα λειτουργούν ως καταλύτης στην κινηματογραφική αφήγηση
Και η πρώτη και η δεύτερη ταινία έχουν γράψει τη δική τους παράλληλη ιστορία με αυτήν της μεγάλης οθόνης
Ένα ευρηματικό και άρτια τεκμηριωμένο πολιτικό θρίλερ
Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους βασικούς χαρακτήρες της εμβληματικής ταινίας του 2006
Με μια ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο κοινού στο Sundance Film Festival για το «Κράτα με» και μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του σινεμά
Εντυπώσεις και τα πρώτα πλάνα της «Οδύσειας» στο CinemaCon στο Λας Βέγκας
Μια ζωή θέατρο, σινεμά και καμαρίνια γεμάτα λουλούδια
Η σωτήρια θεραπεία και το μήνυμα ελπίδας του 78χρονου ηθοποιού
Ο σκηνοθέτης θεάτρου, ηθοποιός και δραματουργός είναι ένα πρόσωπο-κλειδί στον ελληνικό θεατρικό χώρο
Η βιογραφική ταινία σπάει ταμεία παγκοσμίως - Κατακόρυφη αύξηση στο streaming επιτυχιών του «βασιλιά της ποπ»
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου
Δύο μήνες μετά τη μεγάλη του νίκη για το «Sinners, ο ηθοποιός παραδέχεται πως δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη θέση
Το βιογραφικό φιλμ για τον βασιλιά της ποπ ξεπερνά το Oppenheimer και το Bohemian Rhapsody, παρά τις κακές κριτικές
Η συμφωνία χρειάζεται πλέον μόνο την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.