Κινηματογραφος

Ο Harrison Ford στο σύμπαν της Marvel: Ποιο ρόλο θα ενσαρκώσει στη νέα ταινία Captain America

O 80χρονος σταρ του Χόλιγουντ σε νέες κινηματογραφικές περιπέτειες

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Harrison Ford στο σύμπαν της Marvel: Ποιο ρόλο θα ενσαρκώσει στη νέα ταινία Captain America
© EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ο Χάρισον Φορντ θα παίξει στη νέα ταινία Captain America: New World Order - O 80χρονος ηθοποιός εντάσσεται στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel

Ο 80χρονος Harrison Ford είναι η νέα μεταγραφή στο επιτυχημένο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, στη νέα ταινία “Captain America: New World Order”. Ο θρυλικός ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Thaddeus “Thunderbolt” Ross, αντικαθιστώντας τον αείμνηστο William Hurt ο οποίος έφυγε φέτος στις 13 Μαρτίου. Η ταινία θα κυκλοφορήσει το 2024 με πρωταγωνιστή τον Anthony Mackie. Ο William Hurt έπαιξε για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Thaddeus Ross στη δεύτερη ταινία των Marvel Studios, “The Incredible Hulk” του 2008, σε ρόλο ενός στρατηγού του αμερικανικού στρατού ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση του Bruce Banner σε Hulk (τότε τον έπαιξε ο Edward Norton). Ο Ross εμφανίστηκε ξανά στο “Captain America: Civil War” το 2016 ως υπουργός Eξωτερικών, προσπαθώντας να περιορίσει τη λειτουργία των Avengers. Μετά από σύντομες εμφανίσεις στα “Avengers: Infinity War” και “Avengers: Endgame”, η τελευταία ερμηνεία του Hurt ως Ross ήταν στο Black Widow” το 2021.

To “New World Order” θα είναι η τέταρτη ταινία με βασικό πρωταγωνιστή τον Captain America και το σενάριο θα ακολουθήσει τα γεγονότα της σειράς “The Falcon and the Winter Soldier” το οποίο προβλήθηκε στο Disney+. Ο κύριος σεναριογράφος της σειράς, Malcolm Spellman, έγραψε το σενάριο μαζί με τον Dalan Musson. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Julius Onah υπεύθυνος για το Luce και το The Cloverfield Paradox. Αρκετοί άλλοι ηθοποιοί από το The Falcon and the Winter Soldier επιστρέφουν στο New World Order. Ο Carl Lumbly θα υποδυθεί τον Isaiah Bradley, τον πρώτο μαύρο σούπερ στρατιώτη που στην προηγούμενη ταινία αποθαρρύνει τον Sam από το να γίνει Captain America, πιστεύοντας ότι η χώρα δεν θα δεχόταν ποτέ έναν μαύρο σε έναν τέτοιο ρόλο. Ο Danny Ramirez θα επιστρέψει ως Joaquín Torres, ο οποίος κληρονόμησε το ψευδώνυμο Falcon από τον Sam. Η Shira Haas γνωστή από τη σειρά Unorthodox του Netflix έχει επίσης ενταχθεί στο cast ως Ruth Bat-Seraph, γνωστή και ως Sabra. Στα comics, η Sabra είναι μία μεταλλαγμένη που εργάζεται ως πράκτορας της ισραηλινής Mossad.

Ωστόσο, αν και υπήρχαν φήμες, τελικά φαίνεται ότι ο Harrison Ford δεν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο “Thunderbolts”, την επερχόμενη ταινία της Marvel που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αμέσως μετά το “Captain America 4. Το “Thunderbolts” θα είναι sequel των “Ant-Man and the Wasp”, “The Falcon and the Winter Soldier” και “Black Widow” και θα αποτελέσει την τριακοστή πέμπτη ταινία στον κόσμο της Marvel.

Harrison Ford Is Joining ‘Captain America 4’ | THR News

Αν και αυτή θα είναι η πρώτη ταινία του Harrison Ford στο Marvel Universe, ο παλαίμαχος ηθοποιός έχει γίνει διάσημος από τον ρόλο του στα Star Wars και Indiana Jones. Ο επόμενος πρωταγωνιστικός του ρόλος θα είναι η πέμπτη ταινία Indiana Jones, που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2023.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ