Κινηματογραφος

«Unforgotten Films», το ντοκιμαντέρ για τα ξεχασμένα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης (βίντεο)

Διά χειρός Aaron Asis σε συνεργασία με την Green Ghost Studios

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ντοκιμαντέρ «Unforgotten Films» παρουσιάζει μια διαφορετική Νέα Υόρκη
Το ντοκιμαντέρ «Unforgotten Films» παρουσιάζει μια διαφορετική Νέα Υόρκη © YouTube

Unforgotten Films: Τα αθέατα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης σε πρώτο πλάνο - Η σειρά ντοκιμαντέρ για το «Μεγάλο Μήλο».

Το αστικό τοπίο της Νέας Υόρκης ορίζεται από τα πιο αναγνωρίσιμα παγκοσμίως τοπόσημα: Tο Άγαλμα της Ελευθερίας, το Empire State Building, την Times Square, την Brooklyn Bridge.

Ωστόσο, εκεί υπάρχουν αναρίθμητα τοπόσημα, των οποίων οι ιστορίες χάθηκαν στον χρόνο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Unforgotten Films», που δημιούργησε ο -με έδρα τη Νέα Υόρκη- καλλιτέχνης και φωτογράφος Aaron Asis σε συνεργασία με την Green Ghost Studios, φέρνει στο προσκήνιο και μοιράζεται τις ιστορίες αυτών των λιγότερο γνωστών και δυσκολότερα προσβάσιμων τοπόσημων του «Μεγάλου Μήλου».

«Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να εκτιμήσει την πολυπλοκότητα και ομορφιά που είναι κρυμμένη στην πόλη -από τις συλλογικές φωνές των κυβερνητικών υπηρεσιών, των οργανώσεων κοινοτήτων, των ομάδων με ειδικά ενδιαφέροντα, των δημιουργικών πολιτών» σχολιάζει ο Aaron Asis.

Το πρότζεκτ εισάγει τον θεατή σε 12 τοποθεσίες σε όλη τη Νέα Υόρκη -από την Ellis Island μέχρι τη Hart Island- εστιάζοντας σε θέματα από την ιστορία της μετανάστευσης στις ΗΠΑ μέχρι την πολιτική για τα δικαιώματα ταφής σε κοιμητήριο.

Unforgotten: Hart Island

Ανάμεσα σε αυτά και το ξεχασμένο σήμερα New York State Pavilion, που κατασκευάστηκε στο Flushing Meadows Corona Park για την Παγκόσμια Έκθεση του 1964.

Unforgotten: New York State Pavilion

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ