Κινηματογραφος

Ο Λαρς φον Τρίερ πάσχει από πάρκινσον

Η ανακοίνωση για τον γνωστό σκηνοθέτη

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαρς φον Τρίερ
Λαρς φον Τρίερ © EPA

Λαρς φον Τρίερ: Η ανακοίνωση για το Πάρκισον και η κατάσταση της υγείας του - Πότε αναμένεται το νέο του έργο

Ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ προσβλήθηκε από τη νόσο Πάρκινσον, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία παραγωγής του.

«Ο Λαρς είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται για τα συμπτώματα που έχει», δήλωσε η εταιρία Zentropa σε ανακοίνωση.

Ιδρυτής του «Δόγματος», ενός κινηματογραφικού κινήματος που πρεσβεύει ένα σινεμά σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα, ο 66χρονος Λαρς φον Τρίερ αναμένεται να παρουσιάσει το «The Kingdom Exodus», την τρίτη ταινία της σειράς του «Riget» όπως είναι στα δανέζικα, και αφορά «το νοσοκομείο και τα φαντάσματά του», της οποίας η προβολή στις αίθουσες προβλέπεται έως το τέλος της χρονιάς στο σκανδιναβικό βασίλειο.

Η εταιρία παραγωγής διευκρίνισε ότι ο σκηνοθέτης θα τελειώσει αυτόν τον νέο κύκλο «όπως έχει προγραμματιστεί». Βαρύ όνομα του δανέζικου κινηματογράφου, ο Τρίερ είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα γνωστή για προβοκατόρικες ταινίες και μια βία που μερικές φορές είναι αβάσταχτη.

Ο Λαρς φον Τρίερ έχει σκηνοθετήσει κυρίως τις ταινίες «Melancholia», «Nymphomaniac» και «Το Σπίτι που έχτισε ο Τζακ», ενώ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2000 για την ταινία του «Dancer in the Dark» (Χορεύοντας στο σκοτάδι).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

I was a stranger
I was a stranger: Aπό το Χαλέπι της Συρίας ως τα παράλια της Μικράς Ασίας και τα ελληνικά νησιά

Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό

Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία
Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία

Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY