- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι να δω σήμερα: Toy Story 3, αφεθείτε στο ταξίδι των παιδικών ονείρων
Ένα κινούμενο σχέδιο για μικρούς και μεγάλους
Τι Να Δω Σήμερα: «Toy Story 3» του Λι Άνκριτς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Και τί είναι το καλοκαίρι, αν όχι μια ευκαιρία να διακόψουμε, να αποσυνδεθούμε, να χαλαρώσουμε, να δούμε ταινίες που μας έκαναν να αισθανθούμε όμορφα, ξανά με φίλους, το προτιμότερο κάτω από τα αστέρια. Μία από τις πιο απολαυστικές καλοκαιρινές επιτυχίες για μικρούς και μεγάλους, είναι η σημερινή μας επιλογή, από το 2010 και η αγαπημένη αυτής της στήλης, από τις τέσσερεις αυτής της σειράς. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Toy Story 3», του Λι Άνκριτς.
Ο Γούντι (Τομ Χανκς) και η παρέα του μάταια περιμένουν κλεισμένοι μέσα σε μία σκοτεινή θήκη παιχνιδιών, τον Άντι (Τζον Μόρις) να έρθει και να παίξει μαζί τους. Ο Άντι έχει μεγαλώσει πια και ετοιμάζεται για το κολέγιο. Και στο κολέγιο τα αγόρια δεν παίζουν πια με τα παιδικά τους παιχνίδια. Συνεπώς υ πάλαι ποτέ αγαπημένα του παιχνίδια: ή θα πεταχτούν στον κάδο των απορριμάτων, ή θα τα φάει το σκοτάδι και η σκόνη της σοφίτας, ή ο Άντι θα τα δωρήσει στον παιδικό σταθμό. Η τελευταία επιλογή, μπορεί να ακούγεται η καλύτερη απ’ όλες, μιας και θα έλεγε κανείς πως τα δεκάδες παιδιά που φιλοξενούνται εκεί θα έκαναν την ανάγκη των στερημένων φίλων μας για παιχνίδι, πραγματικότητα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα καταλήξουν στον παιδικό σταθμό, όπου θα μπουν σε απρόσμενες περιπέτειες.
Το «Toy Story 3» δεν είναι μια ταινία μόνο για παιδιά, είναι μια συναρπαστική οικογενειακή ταινία για μικρούς και μεγάλους, η οποία θα σου θυμήσει πώς ένοιωσες όταν κάποτε έμπαινες σε εκείνες τις μεταβατικές περιόδους της ζωής σου. Όταν έφτασες σε εκείνο το μεταίχμιο, όπου έπρεπε να πάρεις αποφάσεις και να συνειδητοποιήσεις πως κάτι αλλάζει από εδώ και πέρα, να το αγκαλιάσεις και να το αποδεχτείς. Το θαύμα που λέγεται Pixar, το 2010 συνέχιζε να παράγει μικρά (και μεγάλα) διαμάντια, αναγκάζοντας το box office να συμπλεύσει με τους κριτικούς. Το «Toy Story 3» δεν είναι μια τυχαία ταινία για την Pixar, καθώς το αγαπημένο για πολλούς, πρώτο μέρος ήταν το 1995, η πρώτη ταινία του επιτυχημένου στούντιο.
Η ταινία «Toy Story 3» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Audiovisual. Είναι διαθέσιμη στα Disney+, Apple TV+ και Google Play Movies.
Η Ιστορία των Παιχνιδιών 3 (Toy Story 3)
Η.Π.Α., 2010, Έγχρωμη
Κινούμενα Σχέδια / Κωμωδία / Περιπέτεια, 103’
Σκηνοθεσία: Λι Άνκριτς
Σενάριο: Μάικλ Άρντ, Τζον Λάσετερ, Άντριου Στάντον, Λι Άνκριτς
Με τις φωνές των: Τομ Χανκς, Τιμ Άλεν, Μάικλ Κίτον, Τζόαν Κιούζακ, Τζον Μόρις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλεν στο «Toy Story 5»
Η διάσημη ηθοποιός σχολιάζει το επεισόδιο και παίρνει θέση για το Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα
Ο ηθοποιός επιστρέφει σε θρίλερ επιβίωσης, έχοντας στο πλευρό του έναν εκπαιδευμένο σκύλο στα άγρια τοπία της Αλάσκας
Το κινηματογραφικό πείραμα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού για τη νέα του ταινία
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα προσωπικό φιλμ που υλοποιούσε επί δεκαετία
Η πρώτη προσέγγιση έγινε μετά την τεράστια επιτυχία του «Jaws» το 1975
Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Ιουλίου
Ο πιο καλτ Έλληνας σκηνοθέτης μιλάει στην ATHENS VOICE σε μια πλούσια αναδρομή στην καριέρα του
Η νέα ταινία εστιάζει στις αποκαλύψεις - Με τον Τζέρεμι Στρονγκ στον ρόλο του Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Η προτίμηση του έχει... ονοματεπώνυμο
Ενισχύει τον ελληνικό κινηματογράφο μέσω του προγράμματος 1,5% - Οι ταινίες που εγκρίθηκαν
Ο ηθοποιός θα παρουσιάσει «Το Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου όπου πρωταγωνιστεί
Η Νικόλ Κίντμαν σ' έναν ρόλο ζωής
Αυτό που στην αρχή μοιάζει σαν μια ενδιαφέρουσα μελέτη πάνω στο μεταφυσικό μεταμφιέζεται σε ένα μεγαλόσχημο και φλύαρο θρησκευτικό θρίλερ
Η παράσταση της Έμιλι Μπλαντ είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού της ταινίας.
Μια μελετημένη διασκευή μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με οξυδέρκεια που εντυπωσιάζει.
Η γοητεία του τσιγάρου στην οθόνη δεν είναι χημική αλλά τελετουργική
Ο ηθοποιός θέλει να καταγράψει την πορεία της θεραπείας του για να ευαισθητοποιήσει το κοινό
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.