Κινηματογραφος

Μπιλ Μάρεϊ: Σε αναστολή τα γυρίσματα της ταινίας «Being mortal»

Τα γυρίσματα της στοχαστικής ταινίας του Αζίζ Ανσάρι για την υγεία, τα γηρατειά και τον θάνατο έχουν σταματήσει από τις 22 Απριλίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπιλ Μάρεϊ
Μπιλ Μάρεϊ © EPA / IAN LANGSDON

Μπιλ Μάρεϊ - «Being mortal»: Ο ηθοποιός κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά με αποτέλεσμα να «παγώσουν» τα γυρίσματα.

Ο πολυαγαπημένος ηθοποιός Μπιλ Μάρεϊ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο CNBC στην αναστολή των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας, «Being mortal», μετά από καταγγελία εναντίον του. Η εταιρεία παραγωγής Fox Searchlight ειδοποίησε το συνεργείο με email ότι η ταινία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί αν δεν διευθετηθεί απροσδιόριστη καταγγελία, αλλά δεν επιβεβαίωνε ότι ήταν εξαιτίας του Μάρεϊ. Το περασμένο Σάββατο όμως, ο Μάρεϊ είπε στο CNBC ότι είχε «διαφορά απόψεων» με μια γυναίκα, την οποία δεν κατονόμασε, στα γυρίσματα του «Being Mortal» προσθέτοντας ότι αισιοδοξούσε ότι θα μπορούσαν να «βρουν κοινό έδαφος και να συνεννοηθούν». «Έκανα κάτι που νόμιζα πως ήταν αστείο και δεν εκλήφθηκε σαν αστείο», είπε ο Bill Murray. «Η εταιρεία παραγωγής, το κινηματογραφικό στούντιο, ήθελε να κάνει το σωστό. Έτσι, ελέγχουν τα δεδομένα και προς το παρόν σταμάτησαν την παραγωγή».

Η φύση της καταγγελίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά ο Μάρεϊ είπε στο CNBC ότι έμαθε πολλά πράγματα από αυτή τη διένεξη. «Όσα θεωρούνταν αστεία όταν ήμασταν παιδιά, δεν είναι πια καθόλου αστεία. Οι καιροί αλλάζουν και πρέπει να το καταλάβω. Το αστείο του χθες είναι η προσβολή του σήμερα. Ίσως έχω μείνει πίσω. Ίσως αντιλαμβάνομαι λάθος μερικές μορφές συμπεριφοράς. Ούτε η ευαισθησία του χθες είναι η ευαισθησία του σήμερα».

Το «Being Mortal» σκηνοθετεί ο Αμερικανο-ινδός σκηνοθέτης και ηθοποιός Αζίζ Ανσάρι, που γνωρίζουμε από τις σειρές «Parks and Recreation» και «Master of None», ενώ δίπλα στον Μπιλ Μάρεϊ πρωταγωνιστούν ο Σεθ Ρόγκεν και η Κέκε Πάλμερ (που είδαμε στο ατυχώς υπερβολικά blaxlpoitation «Alice» της Κρίστιν Βερ Λίντεν. Πάντως, παρά τις συμφιλιωτικές δηλώσεις του, o 71χρονος Μάρεϊ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για απότομη ή ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυρίσματα: το 2000, στα γυρίσματα του «Οι άγγελοι του Τσάρλι» είπε στη Λούσι Λιου ότι δεν ξέρει να παίζει, με αποτέλεσμα η Αμερικανίδα ηθοποιός να του ρίξει μπουνιά. Μέχρι σήμερα η Λιου χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Μάρεϊ «ασυγχώρητη».

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο μη μυθοπλασίας του Ατούλ Γκαβάντε «Being Mortal: Medicine and What Matters in the End». Η προβολή της είχε προγραμματιστεί για το 2023.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ