Κινηματογραφος

Aγνώριστος ο Μπράντλεϊ Κούπερ ως Λέοναρντ Μπέρνστιν

Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο ίδιος τη ζωή του συνθέτη του «West Side Story»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώτες φωτογραφίες από το «Maestro» του Μπράντλεϊ Κούπερ
Μπράντλεϊ Κούπερ- Μaestro © Τwitter

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα γυρίσει την κινηματογραφική βιογραφία του Λέοναρντ Μπέρνστιν, του θρυλικού συνθέτη του «West Side Story».

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα γυρίσει την κινηματογραφική βιογραφία του Λέοναρντ Μπέρνστιν, του θρυλικού συνθέτη του «West Side Story» με τον ίδιο και στον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και στη συγγραφή του σεναρίου μαζί με τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναριογράφο Τζος Σίνγκερ («Spotlight», «The Post», «First Man»), για λογαριασμό του Netflix.

Ο Σκοτ Στούμπερ του Netflix, που βρίσκεται πίσω από την διανομή, ανέφερε: «Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κούπερ ήταν εξαιρετικό δείχνοντας αμέσως πως είναι ένας σοβαρός δημιουργός. Το πάθος του και το καθαρό όραμα να φέρει στην οθόνη τη σχέση ανάμεσα στον μεγάλο συνθέτη Λέοναρντ Μπέρνστιν και τη σύζυγό του Φελίτσια Μονταλέγκρε υπόσχεται μια σοβαρή βιογραφία. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με την οικογένεια του συνθέτη για να μοιραστούμε με το κοινό την ιστορία του».

Η ταινία θα αφηγείται 30 χρόνια ζωής και καριέρας του οσκαρικού συνθέτη και θα εστιάζει στο γάμο του με την Φελίσια Moντελέγκρε την οποία θα υποδύεται η Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Την παραγωγή της ταινίας υπογράφει ο Μάρτιν Σκορσέζε, μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ (λόγω «West Side Story»;) και ο Τοντ Φίλιπς («Joker»), ενώ ο Κούπερ διεκδίκησε και εξασφάλισε τα δικαιώματα της ιστορίας από τους κληρονόμους του Μπερνστάιν(Bernstein Estate) και στο πρότζεκτ συνεργάζονται, εδώ και δύο χρόνια, και τα παιδιά του συνθέτη - Τζέιμι, Αλεξάντερ και Νίνα.

Ποιος ήταν ο Λέοναρντ Μπέρνστιν 

Ο Λέοναρντ Μπερνστιν, μεγάλωσε στη Βοστώνη από μια εβραϊκή οικογένεια χωρίς μουσική παιδεία. Σε ηλικία 10 ετών ανακάλυψε το πιάνο της θείας του και βρήκε το δρόμο του. «Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήξερα ότι η μουσική θα ήταν η ζωή μου» δήλωσε ο ίδιος χρόνια αργότερα.

Το θρυλικό επαγγελματικό του ντεμπούτο έγινε σε ηλικία 25 ετών το 1943, διευθύνοντας την Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης όταν κλήθηκε αιφνιδίως να αντικαταστήσει τον μαέστρο Μπρούνο Βάλτερ γιατί ήταν ασθενής.

Έργα που είχε συνθέσει ο ίδιος ήταν ισάξια με εκλεπτυσμένα κλασσικά έργα. Η καριέρα του ως πιανίστα, τον οδήγησε στις πιο αναγνωρισμένες σκηνές, παράλληλα με μνημειώδη επιτεύγματα στο ραδιόφωνο και τη μουσική εκπαίδευση.

Παρόλο που παντρεύτηκε τη Χιλιανή ηθοποιό Φελίτσια Μοντεαλέγκρε το 1951, είχε τρία παιδιά και ήταν ένας άκρως αφιερωμένος πατέρας και οικογενειάρχης αμφιταλαντεύτηκε σε όλη του τη ζωή με τη σεξουαλικότητά του.

Όπως αποκαλύφθηκε στο βιβλίο «The Leonard Bernstein Letters» δηλαδή «Τα γράμματα του Λεοναρντ Μπερνστιν» που δημοσιεύθηκε το 2013, λίγο μετά τον γάμο τους, η Φελίτσια του έγραψε «…είσαι ομοφυλόφιλος και δεν μπορεί ποτέ να αλλάξει …είμαι πρόθυμη να σε δεχτώ όπως είσαι».

Το «West Side Story» είναι το έργο που έκανε το όνομα του συνθέτη διάσημο όπως και η περιέργεια του για όλα τα είδη μουσικής την κλασσική, την τζαζ, τη φολκ, τα μπλουζ και την παραδοσιακή εβραϊκή μουσική και βρίσκοντας τρόπο να συνδυάσει φαινομενικά ανόμοια στοιχεία. Ξεχώριζε για το ταλέντο του στη δραματική μουσική «Έχω μια βαθιά υποψία ότι κάθε έργο που γράφω, για οποιοδήποτε μέσο, ​​είναι πραγματικά μουσική θεάτρου με κάποιο τρόπο».

To διάσημο μιούζικαλ των Μπερνστιν /Λόρεντς/Σοντχάιμ έκανε πρεμιέρα το 1957 στο Μπρόντγουέϊ. Πρωταγωνιστές είναι ένας ιταλοαμερικανος (Τόνιο) και μια Πορτορικανή (Μαρία). Οι δύο νέοι ερωτεύονται, προκαλώντας την εμπλοκή στη σχέση τους των δύο συμμοριών στις οποίες ανήκουν. Το έργο διαδραματίζεται στη συνοικία Upper West Side του Μανχάταν, εξ ου και ο τίτλος του μιούζικαλ West Side Story.

Το 1961 το West Side Story μεταφέρεται στον κινηματογράφο και γίνεται γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η ταινία θριάμβευσε τόσο στο ταμείο, όσο και στα Όσκαρ, αποσπώντας 10 από τα 11 προταθέντα βραβεία. Ένα από αυτά, το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου, απονεμήθηκε στον ελληνικής καταγωγής  ηθοποιό και χορευτή Τζορτζ Τσακίρις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ