Κινηματογραφος

«Eat Pray Love»: Χρειάζεται κανείς διακοπές;

Η Τζούλια Ρόμπερτς σε μια εσωτερική αναζήτηση διαρκείας

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζούλια Ρόμπερτς και Χαβιέ Μπαρδέμ στην ταινία «Eat Pray Love» του Ράιαν Μέρφι
© François Duhamel - © 2010 CTMG, Inc. All Rights Reserved.

Τι Να Δω Σήμερα: «Eat Pray Love» του Ράιαν Μέρφι, με την Τζούλια Ρόμπερτς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Η περίοδος των διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει. Στην Αθήνα και τα νησιά οι τουρίστες οργώνουν παραλίες και στενά κι αν δεν έχεις ήδη κλείσει κάποιο κατάλυμα κάπου, μάλλον πας μετεξεταστέος για Σεπτέμβρη. Όπως και να έχει, όλες και όλοι έχουμε ανάγκη για διακοπές, ίσως λίγο περισσότερο αυτό το καλοκαίρι, καθώς αυτό που έχουμε στερηθεί περισσότερο αυτή την αναστατωμένη και αγχωμένη διετία που μας πέρασε, είναι το ταξίδι και η ηρεμία που αυτό μπορεί να απλόχερα να δωρίσει. Με κάτι παραπάνω από ταξιδιάρικη διάθεση, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Eat Pray Love» του Ράιαν Μέρφι.

Eat Pray Love - HD Trailer - Greek

Συνειδητοποιώντας πόσο αφημένη και βολεμένη βρίσκεται σε ένα αποτυχημένο και κενό γάμο, η Λιζ (Τζούλια Ρόμπερτς), αποφασίζει να πάρει διαζύγιο και να ξεκινήσει έναν επίσης κενό ρομαντικό δεσμό, με ένα σημαντικά μικρότερο σε ηλικία άνδρα, που απλά θα υπογραμμίσει εκ νέου την έλλειψη ισορροπίας στη ζωής της και το αδιέξοδο το οποίο η ίδια έφτιαξε με μεθοδικές κινήσεις για να πέσει πάνω του με φόρα.

Αφού θα αποδράσει και από αυτή τη σχέση, η Λιζ θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι αναζητώντας την απόλαυση, την εσωτερική γαλήνη και την προσωπική ισορροπία, επισκεπτόμενη με την εξής σειρά την Ιταλία, την Ινδία και το Μπαλί. Στο κάθε μέρος θα γνωρίσει ανθρώπους που θα προσφέρουν το δικό τους μικρό λιθαράκι στον επαναπροσδιορισμό του εσωτερικού κόσμου της πρωταγωνίστριας και στη διακαή αναζήτηση απαντήσεων, σε ένα σύμπαν που μάλλον μόνο αυτή κατοικεί και όλοι οι υπόλοιποι είναι επισκέπτες.

Αναποφάσιστη κινηματογραφική μεταφορά του αυτοβιογραφικού βιβλίου (best seller) της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, που για κάποιο λόγο συγκίνησε την Τζούλια Ρόμπερτς και αποφάσισε να το μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη, προς τέρψιν των πρησμένων ματιών, των πληγωμένων καρδιών και των άδειων ζωών όλων εκείνων των γυναικών που εύκολα θα ταυτιστούν με την συγχυσμένη πρωταγωνίστρια. Αν κάποιος νομίζει πως αυτός είναι ένας ευκαταφρόνητος ο αριθμός γυναικών, κάνει λάθος.

«Eat Pray Love», η αφίσα της ταινίας

Η ταινία «Eat Pray Love» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφου από την Audiovisual. Είναι διαθέσιμη στα Apple TV+, Google Play Movies και Netflix.

Eat Pray Love
Η.Π.Α., 2010, Έγχρωμη
Δράμα / Βιογραφική / Ρομαντική, 133’
Σκηνοθεσία: Ράιαν Μέρφι
Σενάριο: Ράιαν Μέρφι, Τζένιφερ Σολτ, Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ (βιβλίο)
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Τζέιμς Φράνκο, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μπίλι Κρούνταπ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ