- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
«Αφεντικά για Σκότωμα». Ταυτίστηκε κανείς;
Μια κωμωδία η οποία δεν θα γυριζόταν ποτέ στο σήμερα
Τι Να Δω Σήμερα: «Αφεντικά για Σκότωμα (Horrible Bosses)» του Σεθ Γκόρντον - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Είσαι στο γραφείο, κάνει ζέστη, το αφεντικό σου εκσφενδονίζει διαταγές από τη μισάνοιχτη πόρτα του γραφείου του/της και η μόνη σκέψη που έχει τώρα πια σημασία είναι το πότε και το πού θα πας διακοπές. Μια ήσυχη παραλία και ένα δροσερό ποτό θα καλμάρει τα κουρελιασμένα νεύρα σου και θα διώξει τις κακές σκέψεις από το μυαλό σου. Το απαίσιο αφεντικό σου θα είναι εδώ και τον Σεπτέμβρη, ας εστιάσουμε όμως στην παραπάνω εικόνα της ηλιοκαμένης σου επιδερμίδας σε κάποια φιλική αμμουδιά και ας ξορκίσουμε τη μαυρίλα του γραφείου με μια ταινία, η οποία είναι σίγουρο, πως δεν θα γυριζόταν ποτέ, στο σήμερα. Με ανάμεικτη διάθεση, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Αφεντικά για Σκότωμα» του Σεθ Γκόρντον.
Ο Νικ (Τζέισον Μπέιτμαν), ο Κερτ (Τζέισον Σουντέικις) και ο Ντέιλ (Τσάρλι Ντέι) είναι τρεις φίλοι που μισούν τις δουλειές τους και σχεδόν κάθε βράδυ γκρινιάζουν, νοιώθοντας ηττημένοι, πάνω από ποτήρια μισοτελειωμένης μπύρας. Σιχαίνονται τους εαυτούς τους γιατί κανείς από αυτούς, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να υπομένει τα «βασανιστήρια» των φρικτών αφεντικών τους, επιβεβαιώνοντας καθημερινά πως είναι αξιολύπητα θύματα των ταπεινωτικών και υποτιμητικών συμπεριφορών τους.
Χαρούμενο και ενεργητικό, το «Αφεντικά για Σκότωμα» κινείται στα πλαίσια της χονδροειδούς κωμωδίας και του βρώμικου χιούμορ που δημιούργησε το «Hangover», με τις παρακάτω διαφορές. Διαλέγει για αφορμή την αρκετά δυσάρεστη πραγματικότητα της πολύ συχνής και δύσκολης θέσης των εργαζομένων απέναντι στα αφεντικά τους. Διαθέτει πολύ καλύτερο καστ, με έναν Κέβιν Σπέισι (τον θυμόμαστε;) σούπερ σαδιστή για αφεντικό και μια Τζένιφερ Άνιστον να επιδίδεται σε απίθανες σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατ' εξακολούθηση και με τον πιο αστείο τρόπο. Το χιούμορ παίρνει λίγο την κάτω βόλτα, άπαξ και οι ήρωές μας αποφασίσουν στα αλήθεια πια να σκοτώσουν τα αφεντικά τους, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, μπορούν όλοι και όλες να ταυτιστούν. Μια ταινία που βρίσκεται φαινομενικά αρκετά μακριά από τον σημερινό δημόσιο διάλογο, ωστόσο μας θυμίζει μέρος των αληθινών, καθημερινών προβλημάτων του εργασιακού χώρου, έστω και κάτω από μεγεθυντικό φακό, για χάρη της κωμωδίας.
Η ταινία «Αφεντικά για Σκότωμα» είναι διαθέσιμη στα Netflix, Apple TV+ και Google Play Movies.
Αφεντικά για Σκότωμα (Horrible Bosses)
Η.Π.Α., 2011, Έγχρωμη
Κωμωδία / Εγκλήματος, 98’
Σκηνοθεσία: Σεθ Γκόρντον
Σενάριο: Μάικλ Μάρκοβιτς, Τζον Φράνσις Ντάλεϊ, Τζόναθαν Γκόλντστεϊν
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις, Κέβιν Σπέισι, Τζένιφερ Άνιστον, Κόλιν Φάρελ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Η ανάρτηση της εταιρείας παραγωγής
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποσύρθηκε στην έρημο με ένα βιβλίο γεμάτο αρνητικές κριτικές για τον ίδιο και τις ταινίες του
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Όχι το θαλάσσιο φιλμ τρόμου που περιμένει κανείς να δει
Άψογες ερμηνείες, σε ένα φιλμ που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις χάρη στην ψυχραιμία και τον μινιμαλισμό με τα οποία χτίζει τη δραματουργία του.
Η νευρώδης σκηνοθεσία, η μείξη μαύρης κωμωδίας-ψυχολογικού θρίλερ και η παρουσία πρωτοκλασάτων ερμηνευτών χαρακτηρίζουν την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Ρομέν Γαβρά
Απέσπασε διπλό βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τις πρωταγωνίστριες Βιρζινί Εφιρά και Τάο Οκαμότο.
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
H ταινία του Aaron Sorkin για τις κοινωνικές συνέπειες των ψηφιακών δικτύων
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το νέο κινηματογραφικό reboot σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μυστικής προβολής της ταινίας «Ethan Frome»
Ο Ισπανός ηθοποιός μιλά για τη διάσημη σκηνή ανάκρισης στο Skyfall
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.